Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Стейк яловичий на сковороді

( 4.9130 4 523 23 оцінки)

2236 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Стейк яловичий на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Найдосвідченіші кулінари ніколи не соромляться вчитися адже щоб приготована страва воістину була вашим унікальним винаходом, потрібно обов'язково попрацювати. Особливо це стосується приготування м'яса. Адже, ні для кого не секрет, що м'ясо можна елементарно зіпсувати самостійно, коли не ставитися до процесу готування серйозно. Але навіть якщо ви малодосвідчений кулінар, не варто боятися, самий елементарний спосіб приготування м'яса - це стейк яловичий на сковороді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк яловичий на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири13.6 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії165 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Найголовнішим в цьому процесі є правильний вибір м'яса. Краща частина яловичини, яку дуже цінують кулінари - це вирізка, і вона найбільше підходить для стейка. І що ще важливо, м'ясо для стейка необхідно взяти свіже, а не заморожене. Насамперед ретельно промиваємо шматок яловичої вирізки холодною водою і добре умочуємо паперовим рушником.

Крок - 1
02

Відбивати м'ясо для стейка абсолютно не потрібно, щоб воно не втратило структуру і соки. Підготовлений шматок яловичини кладемо на тарілку і поливаємо оливковою олією.

Крок - 2
03

Потім посипаємо подрібненою свіжою зеленню розмарину, солимо і посипаємо перцем. Добре натираємо з обох сторін.

Крок - 3
04

Після цього викладаємо на сковороду і обсмажуємо, перевертаючи, до коричневого кольору, по 3 хвилини з кожного боку. Довше тримати не варто, інакше стейк буде сухим і втратить весь смак. Ми залишаємо трохи відпочити.

Крок - 4
05

У маленьку глибоку посудину вливаємо трохи оливкового масла і видавлюємо сік лимона, додаємо нашатковану зелень розмарину. Ще посипаємо невеликою кількістю солі і перчимо, добре перемішуємо. Цей приготований соус нам знадобиться для подачі страви.

Крок - 5
06

Ну а тепер прийшла черга зайнятися приготуванням овочів. Вимити солодкий перець червоного і жовтого кольору, очистити і нарізати скибочками. Нарізати кружечками вимиті помідори і моркву. Ще нарізати тонкими довгими слайсами кабачки. Викладаємо нарізані овочі на гриль і готуємо до повної готовності.

Крок - 6
07

Стейк яловичий кладемо на обробну дошку, акуратно зрізаємо зайвий жир і нарізаємо скибочками поперек волокон.

Крок - 7
08

Приготовлені овочі перекладаємо на сервірувальну тарілку, поливаємо приготованим заздалегідь соусом і зверху укладаємо шматочки нарізаного стейка. Таку гарну і дуже соковиту страву вже прямо не терпиться побачити на столі.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Мідії в часниковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Мідії в часниковому соусі 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Харчо по домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Харчо по домашньому 180 4 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з вершковим соусом - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з вершковим соусом 50 6 3 з 5 - детальніше -
Домашня солянка - покроковий рецепт, фото 1 Домашня солянка 50 4 3 з 5 - детальніше -
Простий бісквітний корж - покроковий рецепт, фото 1 Простий бісквітний корж 55 1 2 з 5 - детальніше -