Найдосвідченіші кулінари ніколи не соромляться вчитися адже щоб приготована страва воістину була вашим унікальним винаходом, потрібно обов'язково попрацювати. Особливо це стосується приготування м'яса. Адже, ні для кого не секрет, що м'ясо можна елементарно зіпсувати самостійно, коли не ставитися до процесу готування серйозно. Але навіть якщо ви малодосвідчений кулінар, не варто боятися, самий елементарний спосіб приготування м'яса - це стейк яловичий на сковороді.
Найголовнішим в цьому процесі є правильний вибір м'яса. Краща частина яловичини, яку дуже цінують кулінари - це вирізка, і вона найбільше підходить для стейка. І що ще важливо, м'ясо для стейка необхідно взяти свіже, а не заморожене. Насамперед ретельно промиваємо шматок яловичої вирізки холодною водою і добре умочуємо паперовим рушником.
Відбивати м'ясо для стейка абсолютно не потрібно, щоб воно не втратило структуру і соки. Підготовлений шматок яловичини кладемо на тарілку і поливаємо оливковою олією.
Потім посипаємо подрібненою свіжою зеленню розмарину, солимо і посипаємо перцем. Добре натираємо з обох сторін.
Після цього викладаємо на сковороду і обсмажуємо, перевертаючи, до коричневого кольору, по 3 хвилини з кожного боку. Довше тримати не варто, інакше стейк буде сухим і втратить весь смак. Ми залишаємо трохи відпочити.
У маленьку глибоку посудину вливаємо трохи оливкового масла і видавлюємо сік лимона, додаємо нашатковану зелень розмарину. Ще посипаємо невеликою кількістю солі і перчимо, добре перемішуємо. Цей приготований соус нам знадобиться для подачі страви.
Ну а тепер прийшла черга зайнятися приготуванням овочів. Вимити солодкий перець червоного і жовтого кольору, очистити і нарізати скибочками. Нарізати кружечками вимиті помідори і моркву. Ще нарізати тонкими довгими слайсами кабачки. Викладаємо нарізані овочі на гриль і готуємо до повної готовності.
Стейк яловичий кладемо на обробну дошку, акуратно зрізаємо зайвий жир і нарізаємо скибочками поперек волокон.
Приготовлені овочі перекладаємо на сервірувальну тарілку, поливаємо приготованим заздалегідь соусом і зверху укладаємо шматочки нарізаного стейка. Таку гарну і дуже соковиту страву вже прямо не терпиться побачити на столі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти