Укр
Рус
Риба Другі страви Чеська кухня

Стейк сьомги в духовці у фользі

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

941 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Стейк сьомги в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Запечений стейк сьомги в духовці у фользі з часником, смаженими лимонами і зеленню. Здорова сімейна вечеря буде готова в одну мить. Готуйте в духовці при помірній температурі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк сьомги в духовці у фользі" (на 100 грам)

  • Білки14.6 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Встановіть духову шафу в центральне положення, це посприяє рівномірному запіканню риби. Розігрійте духовку до 190 - 200 градусів. Далі застеліть деко кухонною фольгою і злегка змастіть оливковим або рослинним маслом, можна скористатися розприскувачем.

Крок - 1
02

Акуратно позбавте від кісточок, попередньо вимитий холодною водою стейк сьомги. Промокніть рибу паперовим рушником, а потім покладіть сьомгу на деко шкірою вниз (якщо вона ще не пошкоджена).

Крок - 2
03

Далі помістіть невеликий шматок вершкового масла в маленьку ємність і розтопіть в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Змастіть за допомогою кондитерського пензлика частиною розтопленого масла філе сьомги.

Крок - 3
04

Приправте стейк сіллю і чорним меленим перцем, обережно розтерши по всьому шматку. Збризніть сьомгу залишками вершкового масла.

Крок - 4
05

Далі очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку зубчики часнику. Рівномірно посипте подрібненим часником замаринований стейк сьомги.

Крок - 5
06

Тепер добре помийте під проточною водою лимон і просушіть паперовим рушником. Викладіть лимон на обробну дошку і наріжте невеликими скибочками.

Крок - 6
07

Помістіть часточки лимона навколо покладеного на деко стейка сьомги. Надішліть деко з рибою в попередньо розігріту духовку і запікайте стейк сьомги, поки сама товста його частина не досягне внутрішньої температури 52 градусів, близько 12 хвилин.

Крок - 7
08

Потім змініть настройку духовки, щоб смажити на високій температурі. Запікайте стейк сьомги в духовці у фользі, поки поверхня риби не стане світло-золотистого кольору, а часник тільки почне корічневіти, від 3 до 4 хвилин.

Крок - 8
09

Ретельно видаліть шкіру зі стейка сьомги і перенесіть акуратно рибу на блюдо. Прикрасьте сьомгу нашаткованою петрушкою і кропом і подавайте з смаженими часточками лимона. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирники - покроковий рецепт, фото 1 Сирники 45 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з яйцем 60 5 3 з 5 - детальніше -
Відбивні по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні по-французьки 45 3 2 з 5 - детальніше -