Запечений стейк сьомги в духовці у фользі з часником, смаженими лимонами і зеленню. Здорова сімейна вечеря буде готова в одну мить. Готуйте в духовці при помірній температурі.
Встановіть духову шафу в центральне положення, це посприяє рівномірному запіканню риби. Розігрійте духовку до 190 - 200 градусів. Далі застеліть деко кухонною фольгою і злегка змастіть оливковим або рослинним маслом, можна скористатися розприскувачем.
Акуратно позбавте від кісточок, попередньо вимитий холодною водою стейк сьомги. Промокніть рибу паперовим рушником, а потім покладіть сьомгу на деко шкірою вниз (якщо вона ще не пошкоджена).
Далі помістіть невеликий шматок вершкового масла в маленьку ємність і розтопіть в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Змастіть за допомогою кондитерського пензлика частиною розтопленого масла філе сьомги.
Приправте стейк сіллю і чорним меленим перцем, обережно розтерши по всьому шматку. Збризніть сьомгу залишками вершкового масла.
Далі очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку зубчики часнику. Рівномірно посипте подрібненим часником замаринований стейк сьомги.
Тепер добре помийте під проточною водою лимон і просушіть паперовим рушником. Викладіть лимон на обробну дошку і наріжте невеликими скибочками.
Помістіть часточки лимона навколо покладеного на деко стейка сьомги. Надішліть деко з рибою в попередньо розігріту духовку і запікайте стейк сьомги, поки сама товста його частина не досягне внутрішньої температури 52 градусів, близько 12 хвилин.
Потім змініть настройку духовки, щоб смажити на високій температурі. Запікайте стейк сьомги в духовці у фользі, поки поверхня риби не стане світло-золотистого кольору, а часник тільки почне корічневіти, від 3 до 4 хвилин.
Ретельно видаліть шкіру зі стейка сьомги і перенесіть акуратно рибу на блюдо. Прикрасьте сьомгу нашаткованою петрушкою і кропом і подавайте з смаженими часточками лимона. Смачного!
Випадкові рецепти