Соковитий і ніжний лосось перед яким неможливо встояти. Готується швидко з простих і доступних інгредієнтів. Обов'язково включайте запечену рибу в дитяче меню і в раціон тих, кому рекомендовано дієтичне харчування.
Підготуйте філе лосося. Ретельно вимийте його під холодною проточною водою і промокніть паперовими рушниками. Шкірку на рибі краще залишити.
За кількістю шматочків риби приготуйте відрізки пергаментного паперу для випікання 40-50 см в довжину. Складіть відріз навпіл і намітьте центр, який розділить папір на 2 квадрата. Філе розташуйте шкірою вниз посередині одного з квадратів, ближче до згину листа. Посоліть, поперчіть, додайте чебрець і базилік. Полийте невеликою кількістю оливкової олії. Перед термообробкою, дайте рибі трохи настоятися і увібрати в себе спеції.
Лимон ретельно вимийте під проточною водою і обдайте окропом. Наріжте цитрус тонкими слайсами.
Один кружок покладіть на приправлене філе. Накрийте рибу другою половиною пергаментного паперу. Загніть куточок біля основи і гарненько притисніть. Продовжуйте загинати по колу до кінця, роблячи своєрідний конверт для риби. В такому конверті доступ повітря обмежений, що дозволяє готувати страву на пару.
Загорніть таким чином всі шматочки. Викладіть на деко конвертики, залишаючи між ними простір. Класти внахлест або один на одного не можна, всередині конверта повинна зберегтися повітряна кишеня. Якщо дозволяє духова шафа, випікайте відразу на декількох деках, або готуйте в кілька підходів.
Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте страву протягом 15 хвилин. Дістаньте деко з готовою рибою. Акуратно розірвіть папір. Легко натисніть виделкою на лимонний слайс, щоб дати рибі просочитися соком. Перекладіть філе на порційну тарілку і подавайте в гарячому вигляді. На гарнір приготуйте рис або салат зі свіжих овочів. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти