Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Зефір Десерти Російська кухня

Справжній зефір

( 5.0000 5 515 15 оцінок)
1121 - переглядів
55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Справжній зефір - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

Посуд: Формочка

опис

Таке лакомство, як зефір, давно відомо всім як один з найбільш смачних і корисних. Свою назву цей десерт отримав ще з часів стародавньої Греції і названий на честь бога західного вітру Зефіру. Греки вважали, що саме цей бог подарував рецепт. Звичайно ж, з тих часів рецепт приготування зефіру значно змінився, але і сьогодні ми всі любимо поласувати смачним, повітряним і ніжним зефіром. Магазинний асортимент цих солодощів величезний, але зефір по-домашньому завжди залишається в пошані. Існує дуже багато способів приготування зефіру, але є особливі варіанти, з яких виходить справжній зефір, який здатний привести в захват усіх, хто спробує цю смакоту.

Інгредієнти

  • Цукрова пудра 1 скл.
  • Крохмаль 1 скл.
  • Желатин 14 г.
  • Цукор 160 г.
  • Кукурудзяний сироп 150 мл.
  • Сіль 1 щіп.
  • Екстракт ванілі 1 ч.л
  • Нутелла 100 г.
  • сік лимонний 1 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З особливостями приготування по-справжньому смачного і ніжного зефіру ви познайомитеся в цьому рецепті. Крім того, що зефір - це дуже красиво, ніжно і смачно, в приготуванні це не складе вам особливого клопоту. Спочатку приготуйте посипання для зефіру. Для цього змішайте разом трохи цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю. Цієї суміші вистачить вам на кілька партій зефіру, тому можна помістити її в баночку, де вона буде добре зберігатися.

Крок - 1
02

Далі рекомендуємо підготувати начинку для зефірок. Як смачний сюрприз всередині кожної зефірінкі пропонуємо використовувати нутеллу. Щоб її зручно було помістити, для початку потрібно на пергаментний папір або будь-яку іншу поверхню насадити потроху цієї смачної шоколадної пасти і залишити застигати. Можна відправити в холодильник, щоб напевно вийшли застиглі шоколадні шматочки.

Крок - 2
03

Наступним завданням буде приготування желатину. Для цього в ємність наливаємо води і засипаємо желатин. Вода не повинна бути гарячою, інакше желатин відразу схопиться в грудку. Кімнатна температура для води - ідеальний варіант. Отже, розмішуємо желатин у воді і залишаємо хвилин на 10, щоб він розбухав.

Крок - 3
04

 Після цього ставимо желатин на водяну баню, щоб він повністю розтанув, а потім виливаємо його в чашу міксера або іншу глибоку ємність, якщо ви використовуєте ручний міксер. До желатину додаємо лимонний сік і трохи кукурудзяного сиропу. Цей інгредієнт можна придбати в магазині. Отже, тепер збиваємо за допомогою міксера ці інгредієнти, поки з маси не утворюється біла піна.

Крок - 4
05

Поки желатин збивається, підготуємо ще одну складову зефіру. У сотейник засипаємо цукор, наливаємо трохи води, відразу додаємо дрібку солі і наливаємо кукурудзяний сироп. Тепер ставимо сотейник на вогонь і постійно мішаємо вміст. Після того, як цукор повністю розчиниться, у нас виходить сироп середньої густоти. Доводимо вміст до кипіння і продовжуємо готувати ще деякий час.

Крок - 5
06

Якщо у вас є спеціальний термометр, тоді з його допомогою визначаємо температуру сиропу. Для готовності потрібно довести його до 210 градусів. Якщо ж градусника у вас немає, просто готуємо в киплячому стані близько 5 хвилин. Після цього знімаємо сотейник з вогню і даємо пару-трійку хвилин охолонути.

Крок - 6
07

Після цього починаємо вводити цей сироп до желатинової суміші. Наливати потрібно потроху і дуже акуратно, адже він може бризкатися і обпалити вам руки. Отже, постійно при цьому збиваючи міксером, вводимо весь сироп і продовжуємо збивати кілька хвилин. Потім додаємо ванільний екстракт і ще збиваємо, поки не утвориться красива, пишна, біла маса, схожа на збиті білки. Гострих піків у нас не буде, по консистенції суміш буде як сметана. Помістимо цю масу в кондитерський мішок.

Крок - 7
08

Переходимо до завершального етапу приготування. Рекомендуємо скористатися формочками для випікання кексів. Це дозволить нам сформувати красиві зефіркі. Форму можна трішки збризнути водою. Потім наповнюємо їх до половини зефірною масою. Після цього дістаємо з холодильника нутеллу і по шматочку викладаємо посередині в кожну формочку.

Крок - 8
09

Зверху додаємо зефірну масу. Тепер посипаємо за допомогою сита сумішшю пудри і крохмалю. Відставляємо зефір дозрівати годин на 6 або краще на ніч. У холодильник відправляти не потрібно, зефір прекрасно застабілізіруется при кімнатній температурі.

Крок - 9
10

Отже, по закінченню цього часу, акуратно дістаємо з формочок зефірки і ще обвалюємо їх в пудрі. У нас вийшов справжній зефір, смак якого не порівняти ні з чим. Повітряні, ніжні, м'які, ароматні солодощі з приємною начинкою всередині - це лакомство сподобається абсолютно всім.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зефир с ежевикой - покроковий рецепт, фото 1 Зефир с ежевикой 50 4 3 з 5 - детальніше -
Зефир - покроковий рецепт, фото 1 Зефир 50 3 3 з 5 - детальніше -
Зефир домашний - покроковий рецепт, фото 1 Зефир домашний 65 3 3 з 5 - детальніше -
Зефир в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Зефир в домашних условиях 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Халва без муки - покроковий рецепт, фото 1 Халва без муки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Пикантные сырные палочки - покроковий рецепт, фото 1 Пикантные сырные палочки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Паэлья в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Паэлья в домашних условиях 75 4 3 з 5 - детальніше -
Халва азербайджанская - покроковий рецепт, фото 1 Халва азербайджанская 45 3 3 з 5 - детальніше -