Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Справжній український борщ

( 4.8889 4 527 27 оцінок)

2578 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 5 з 5
Справжній український борщ - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Гурманами усього світу улюблений справжній борщ, але як раз українці дуже відповідально ставляться до його приготування, тому ця страва воістину - народне надбання.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Справжній український борщ" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири7.2 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Потім покладіть в гаряче масло, попередньо вимиті і просушені свинячі ребра, і обсмажуйте, періодично перемішуючи, до утворення коричневої кірки на м'ясі.

Крок - 1
02

Тепер помістіть глибоку каструлю з водою на плиту. Перекладіть в каструлю обсмажені ребра, додайте очищену від лушпиння цибулю (можна цілий) і половину редьки.

Крок - 2
03

Потім очистіть від шкірки, переріжте навпіл (якщо велика) і додайте теж в каструлю до м'яса моркву. Засипте так само в каструлю лавровий лист і залиште вміст, до закипання.

Крок - 3
04

Тим часом очистіть від шкірки, а потім натріть на самій великій тертці в миску буряк. Так само натріть в миску попередньо очищену від шкірки моркву.

Крок - 4
05

Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Добре вимийте і за допомогою спеціального ножа тонко наріжте капусту (бажано молоду). Надішліть нашатковану капусту в каструлю з киплячим вмістом, посоліть, і продовжуйте варити на слабкому вогні.

Крок - 5
06

Потім помістіть невелику сковороду з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Засипте в киплячу олію раніше нашатковану цибулю і обсмажуйте, постійно перемішуючи, до появи золотистості.

Крок - 6
07

Далі додайте в сковорідку, раніше підготовлений буряк і моркву, залийте томатну пасту або соус і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 3-4 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і відставте на час в сторону.

Крок - 7
08

А самі, тим часом, додайте в каструлю до решти інгредієнтів попередньо очищену від шкірки і нарізану досить великими скибочками картоплю. Якщо картопля молода, можна навіть в шкірці. Знову доведіть вміст до кипіння.

Крок - 8
09

Потім додайте в каструлю, раніше підготовлену бурякову зажарку і ретельно все перемішайте. На цьому етапі ще раз посоліть вміст каструлі, приправте чорним меленим перцем, сухим чебрецем і залиште варитися, до готовності всіх овочів.

Крок - 9
10

Тепер приправте готовий справжній український борщ заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою петрушкою і подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті 35 1 2 з 5 - детальніше -
Пюре з кольорової капусти - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з кольорової капусти 60 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки 50 1 2 з 5 - детальніше -
Щербет з печива - покроковий рецепт, фото 1 Щербет з печива 55 3 3 з 5 - детальніше -