Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Справжній український борщ

80 хвилинпорцій - 6складність - 5 з 5
Справжній український борщ - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Гурманами усього світу улюблений справжній борщ, але як раз українці дуже відповідально ставляться до його приготування, тому ця страва воістину - народне надбання.

Інгредієнти

Свинина1 кг.
Сало100 г.
Картопля5 шт.
Цибуля2 шт.
Морква2 шт.
Болгарський перець1 шт.
Вода2 л.
Помідор3 шт.
Буряк1 шт.
Квасоля 1/2 скл.
Томатне пюре100 г.
Масло рослинне2 ст.л
Лавровий лист2 шт.
Сіль1 ст.л
Цукор1 ч.л
Запашний перець2 шт.
Петрушка1 пуч.
Кріп10 г.
Часник3 зуб.
Сметана100 г.
01

Приготувати справжній український борщ, взагалі - то досить кропіткий процес, бо необхідно приготувати правильний наваристий бульйон і попередньо підготувати буряк.

Крок - 1
02

Вимитий нечищений буряк помістити в казанок, залити холодною водою, відварити на слабкому вогні хвилин сорок, потім воду злити і знову налити свіжої води, закип'ятити і залишити остигати.

Крок - 2
03

Квасолю залити холодною водою і залишити постояти на півгодини. Звісно, поки вариться буряк, не варто втрачати час, а потрібно починати готувати бульйон.

Крок - 3
04

Поставити каструлю на плиту, влити 3 літри води, покласти грудинку, попередньо вимиту холодною проточною водою. Довівши до кипіння, прибрати  піну, що з явилася, кинути очищену головку цибулі цілком і цілу моркву.

Крок - 4
05

Варити бульйон хвилин 40, додати пару лаврових листків і трохи солі.

Крок - 5
06

Приблизно через годину з моменту закипання, до м'яса покласти квасолю, попередньо змочену, близько години поварити.

Крок - 6
07

Потім зварене м'ясо і моркву потрібно виловити з каструлі шумівкою, викласти в іншу посудину, дістати і викинути варену цибулю і лавровий лист.

Крок - 7
08

Бульйон вийде густим і наваристим. Тепер відварений буряк почистити, потерти на крупній тертці, одну половину викласти в бульйон і варити 10 хвилин, щоб борщ придбав гарний червонуватий відтінок.

Крок - 8
09

Кинути в бульйон помиту, очищену і порізану не дуже дрібно, картоплю.

Крок - 9
10

Тим часом необхідно приготувати піджарку. У сковорідку влити олію, розігріти, кинути рублену цибулю, підсмажити до золотистого.

Крок - 10
11

Покласти до цибулі порізані маленькими скибочками помідори, рубаний шматочками солодкий перець, натерту на середній терці моркву, решту натертого вареного буряка, трохи обсмажити, влити томатне пюре і сметану.

Крок - 11
12

Добре перемішати, утворивши однорідну масу, пасерувати, до появи зверху всієї маси напівпрозорої маслянистої рідини.

Крок - 12
13

У цей момент піджарка придбає яскраво золотистий колір, так як сметана в цей момент вже випарувалася, тому її потрібно зняти з вогню і відставити.

Крок - 13
14

Поки готувалася піджарка, м'ясо охололо і тепер його потрібно нарізати шматочками і помістити в каструлю, кинути туди ж капусту, нашатковану і трохи перетерту з сіллю, викласти піджарку, а також засипати сіль і цукор, кинути горошини запашного перцю, прокип'ятити на повільному вогні чверть години.

Крок - 14
15

А ось тепер потрібно приступити до приготування головної родзинки справжнього українського борщу. Подрібнити трохи кропу і петрушки, кілька зубчиків часнику, додати дрібні шматочки солоного сала, розчавити, потовкти до однорідної маси, викласти в практично зварений борщ.

Крок - 15
16

Одразу ж зняти каструлю з плити і дати настоятися хвилин 15. І ось тепер наш борщ з оригінальним ароматом готовий.

Крок - 16

Оцінити рецепт