Укр
Рус
Поділитися

Справжній український борщ

80 хвилин порцій - 6 складність - 5 з 5
Справжній український борщ - покроковий рецепт, фото 1

опис

Гурманами усього світу улюблений справжній борщ, але як раз українці дуже відповідально ставляться до його приготування, тому ця страва воістину - народне надбання.

Інгредієнти

Свинина1 кг.
Сало100 г.
Картопля5 шт.
Цибуля2 шт.
Морква2 шт.
Болгарський перець1 шт.
Вода2 л.
Помідор3 шт.
Буряк1 шт.
Квасоля0.5 скл.
Томатне пюре100 г.
Масло рослинне2 ст.л
Лавровий лист2 шт.
Сіль1 ст.л
Цукор1 ч.л
Запашний перець2 шт.
Петрушка1 пуч.
Кріп10 г.
Часник3 зуб.
Сметана100 г.
01

Приготувати справжній український борщ, взагалі - то досить кропіткий процес, бо необхідно приготувати правильний наваристий бульйон і попередньо підготувати буряк.

Шаг - 1
02

Вимитий нечищений буряк помістити в казанок, залити холодною водою, відварити на слабкому вогні хвилин сорок, потім воду злити і знову налити свіжої води, закип'ятити і залишити остигати.

Шаг - 2
03

Квасолю залити холодною водою і залишити постояти на півгодини. Звісно, поки вариться буряк, не варто втрачати час, а потрібно починати готувати бульйон.

Шаг - 3
04

Поставити каструлю на плиту, влити 3 літри води, покласти грудинку, попередньо вимиту холодною проточною водою. Довівши до кипіння, прибрати  піну, що з явилася, кинути очищену головку цибулі цілком і цілу моркву.

Шаг - 4
05

Варити бульйон хвилин 40, додати пару лаврових листків і трохи солі.

Шаг - 5
06

Приблизно через годину з моменту закипання, до м'яса покласти квасолю, попередньо змочену, близько години поварити.

Шаг - 6
07

Потім зварене м'ясо і моркву потрібно виловити з каструлі шумівкою, викласти в іншу посудину, дістати і викинути варену цибулю і лавровий лист.

Шаг - 7
08

Бульйон вийде густим і наваристим. Тепер відварений буряк почистити, потерти на крупній тертці, одну половину викласти в бульйон і варити 10 хвилин, щоб борщ придбав гарний червонуватий відтінок.

Шаг - 8
09

Кинути в бульйон помиту, очищену і порізану не дуже дрібно, картоплю.

Шаг - 9
10

Тим часом необхідно приготувати піджарку. У сковорідку влити олію, розігріти, кинути рублену цибулю, підсмажити до золотистого.

Шаг - 10
11

Покласти до цибулі порізані маленькими скибочками помідори, рубаний шматочками солодкий перець, натерту на середній терці моркву, решту натертого вареного буряка, трохи обсмажити, влити томатне пюре і сметану.

Шаг - 11
12

Добре перемішати, утворивши однорідну масу, пасерувати, до появи зверху всієї маси напівпрозорої маслянистої рідини.

Шаг - 12
13

У цей момент піджарка придбає яскраво золотистий колір, так як сметана в цей момент вже випарувалася, тому її потрібно зняти з вогню і відставити.

Шаг - 13
14

Поки готувалася піджарка, м'ясо охололо і тепер його потрібно нарізати шматочками і помістити в каструлю, кинути туди ж капусту, нашатковану і трохи перетерту з сіллю, викласти піджарку, а також засипати сіль і цукор, кинути горошини запашного перцю, прокип'ятити на повільному вогні чверть години.

Шаг - 14
15

А ось тепер потрібно приступити до приготування головної родзинки справжнього українського борщу. Подрібнити трохи кропу і петрушки, кілька зубчиків часнику, додати дрібні шматочки солоного сала, розчавити, потовкти до однорідної маси, викласти в практично зварений борщ.

Шаг - 15
16

Одразу ж зняти каструлю з плити і дати настоятися хвилин 15. І ось тепер наш борщ з оригінальним ароматом готовий.

Шаг - 16

Залишити коментар

ВАША ОЦІНКА: