Гурманами усього світу улюблений справжній борщ, але як раз українці дуже відповідально ставляться до його приготування, тому ця страва воістину - народне надбання.
Для початку помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Потім покладіть в гаряче масло, попередньо вимиті і просушені свинячі ребра, і обсмажуйте, періодично перемішуючи, до утворення коричневої кірки на м'ясі.
Тепер помістіть глибоку каструлю з водою на плиту. Перекладіть в каструлю обсмажені ребра, додайте очищену від лушпиння цибулю (можна цілий) і половину редьки.
Потім очистіть від шкірки, переріжте навпіл (якщо велика) і додайте теж в каструлю до м'яса моркву. Засипте так само в каструлю лавровий лист і залиште вміст, до закипання.
Тим часом очистіть від шкірки, а потім натріть на самій великій тертці в миску буряк. Так само натріть в миску попередньо очищену від шкірки моркву.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Добре вимийте і за допомогою спеціального ножа тонко наріжте капусту (бажано молоду). Надішліть нашатковану капусту в каструлю з киплячим вмістом, посоліть, і продовжуйте варити на слабкому вогні.
Потім помістіть невелику сковороду з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Засипте в киплячу олію раніше нашатковану цибулю і обсмажуйте, постійно перемішуючи, до появи золотистості.
Далі додайте в сковорідку, раніше підготовлений буряк і моркву, залийте томатну пасту або соус і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 3-4 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і відставте на час в сторону.
А самі, тим часом, додайте в каструлю до решти інгредієнтів попередньо очищену від шкірки і нарізану досить великими скибочками картоплю. Якщо картопля молода, можна навіть в шкірці. Знову доведіть вміст до кипіння.
Потім додайте в каструлю, раніше підготовлену бурякову зажарку і ретельно все перемішайте. На цьому етапі ще раз посоліть вміст каструлі, приправте чорним меленим перцем, сухим чебрецем і залиште варитися, до готовності всіх овочів.
Тепер приправте готовий справжній український борщ заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою петрушкою і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти