Салат «Цезар» - це класика кулінарії в багатьох кухнях світу. Він є в меню всіх поважаючих себе ресторанів, завжди на ура сприймається на будь-яких застіллях. І хоча вперше був приготований кухарем на ім'я Цезар (звідси і назва), у якого був мінімум продуктів, але сьогодні така страва вважається стравою високого рівня. Тож не дивно, що по всьому світу існує неймовірна кількість різних варіацій на тему салату «Цезар», адже кожен намагається приготувати таку страву якнайкраще, цікавіше, оригінальніше. Але ми все ж пропонуємо вам приготувати справжній салат «Цезар» більш традиційним способом, щоб максимально наблизитися до класичного варіанту.
Приготувати справжній салат «Цезар» нескладне завдання, але все ж давайте будемо уважно слідувати покроковим вказівкам, щоб страва вийшла по-справжньому вдалою. В першу чергу займемося приготуванням сухариків. Для цього батон білого хліба або багет, це не настільки важливо, ріжемо скибочками, товщиною приблизно 1-1,5 см. Потім за допомогою кулінарного пензлика легенько змащуємо кожен шматочок з обох сторін майонезом і викладаємо на гриль, розігрітий до середньої температури.
Підсмажуємо хліб з обох боків до рум'яної скоринки, це займе буквально 10 секунд, і знімаємо на тарілку, щоб охолодити.
Бекон нарізаємо довгими тонкими слайсами і теж відправляємо на гриль. Підсмажуємо до рум'яності, бекон стане ароматним і хрустким.
Салат ромен добре промиваємо, просушуємо, щоб не було вологи і поділяємо на суцвіття. Потім невеликі качани салату підсмажуємо на грилі з обох сторін до легкої рум'яності протягом 20 секунд.
Тепер, коли всі необхідні для нашої страви інгредієнти підготовлені, ми ще приготуємо заправку для салату. У невеликій окремій посудині з'єднуємо майонез з оливковою олією, додаємо гірчицю трохи солі і все добре перемішуємо в однорідну суміш.
Тепер залишилася найважливіша частина нашого процесу готування - безпосередній сбор салата. На великий красивий салатник або блюдо викладаємо присмажений салат ромен, а також скибочки бекону і підсмажений хліб і поливаємо все це приготовленою заправкою.
На довершення всього посипаємо нашу страву потертим сиром пармезан і можна сміливо подавати до столу. Незвично оформлений, з пікантним смаком і ароматом, справжній салат «Цезар» чудово прикрасить ваш святковий стіл і приємно здивує не тільки ваших рідних, а й самих вибагливих гурманів.
Випадкові рецепти