Справжній олів'є - рецепт цієї страви відомий всім ще з минулого століття. Спочатку кухаря Франції придумали салат олів'є, який могли собі дозволити тільки найбагатші люди. В даний час, дізнавшись, як в минулому готували цей всіма улюблений салат, більшість просто не вірять, адже простий салат олів'є в наш час виглядає абсолютно по-іншому. Від «справжнього» залишилося тільки кілька основних інгредієнтів.
Велику каструлю помістіть на плиту, укладіть в неї курячі грудки, потім засипте суху паприку і каррі, приперчіть червоним меленим перцем і рясно посоліть. Додайте до м'яса кілька стручків ванілі і залийте все водою, повністю покривши курку. Накрийте кришкою і варіть до повної готовності грудки, близько 30 хвилин.
В іншу велику ємність помістіть картоплю (можна поки не очищати від шкірки), покладіть курячі яйця і молоду моркву, залийте все водою і доведіть до кипіння. Варіть близько 10 хвилин, потім витягніть з каструлі яйця, а овочі продовжуйте варити до повної їх готовності, близько 20 хвилин.
Далі викладіть на обробну дошку консервовані (бажано кислі) огірки і наріжте дрібними кубиками.
Потім відправте невелику каструлю на плиту і засипте в неї зелений горошок (в цьому рецепті буде використовуватися горох заморожений), залийте невеликою кількістю води і закип'ятіть. Відварюйте горошок, помішуючи, до його розм'якшення.
Тепер очистіть від шкірки відварену і охолоджену картоплю і помістіть в глибоку миску. За допомогою вилки розімніть картоплю в густе пюре.
Потім викладіть на обробну дошку охолоджену курячу грудку і виделкою подрібніть її на тонкі волокна. Відправте нарізану грудку в іншу глибоку миску.
Далі очистіть від шкаралупи зварені яйця, акуратно витягніть жовтки, а білок подрібніть якомога дрібніше за допомогою вилки або гострого ножа. Відправте нарізаний білок в миску з подрібненим м'ясом і ретельно перемішайте.
У ємність з пюре закиньте відварений жовток і теж добре перемішайте до об'єднання інгредієнтів.
Потім очистіть від шкірки відварену моркву, подрібніть виделкою практично в пюре і відставте на час в бік.
Тепер з'єднайте подрібнені раніше продукти в одній мисці, змастіть майонезом домашнього приготування, і ретельно між собою перемішайте до утворення однорідної маси.
Потім закиньте в миску моркву, рясно все посоліть і знову змішайте, при бажанні можна додати приправи за смаком.
Далі закиньте до решти продуктів раніше нарізані огірки і приварений зелений горошок, акуратно все перемішайте до овочевої суміші досить густої консистенції.
Тепер викладіть на блюдо, сформувавши красивою гіркою, овочеву масу, прикрасьте нарізаними часточками або фігурками з овочів і швидше подавайте справжнє олів'є, щоб порадувати гостей.
Випадкові рецепти