"Олів'є" стійко затримався у багатьох на святкових столах і головна причина тому - це простий, але в свою чергу незвичайний смак страви. Незалежно від того хто і де пробував цей салат, готувати все ж його вміють не всі. Ми запропонуємо рецепт справжнього олів'є, який легко приготувати в домашніх умовах.
В першу чергу займіться підготовкою необхідних овочів для цієї страви. Очистіть від шкірки картоплю і молоду моркву.
Помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Далі відправте в каструлю очищену картоплю і моркву (можна навіть не подрібнювати).
Далі помістіть ємність подрібніше на плиту, налийте в неї воду і закип'ятіть. Покладіть в киплячу воду курячі яйця і варіть на слабкому вогні до повної готовності, приблизно 10 хвилин. Потім злийте з ємності окріп і закиньте відварені яйця кубиками льоду (це поліпшить надалі процес очищення від шкаралупи).
Тепер викладіть на обробну дошку варену ковбасу (можна використовувати сардельки) і за допомогою гострого ножа наріжте дрібними кубиками. Надішліть відразу в глибоку миску, в якій надалі будете перемішувати салат.
Далі виберіть хрусткі мариновані огірки, поріжте їх так само невеликими квадратами і помістіть в миску з ковбасою.
Тепер помийте під проточною водою зелену цибулю, на обробній дошці нашаткуйте її тонкими кільцями і висипте теж в миску.
Далі очистіть вже остиглі яйця від шкаралупи і за допомогою спеціальної овочерізки або звичайного кухонного ножа подрібніть їх, а потім так само відправте в миску з нарізаними овочами.
Потім промокніть відварену картоплю з морквою паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу і наріжте їх невеликими кубиками. Помістіть нарізану моркву з картоплею до решти подрібнених інгредієнтів.
Тепер покладіть в миску з овочами майонез (бажано високої жирності або зовсім домашнього приготування), рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і ложкою добре перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі додайте в миску консервований зелений горошок і ще раз все гарненько змішайте, при необхідності додавши майонез.
Справжній олів'є, приготований в домашніх умовах, можете розкласти порційно або подавати прямо в мисці до обіднього столу.
Випадкові рецепти