Сьогодні простий справжній борщ - його можна приготувати ще в овочевому або м'ясному бульйоні. У представленій версії я намагався дотримуватися традиційної версії, і все це просто і ефективно. Хоча деякі овочі доведеться нарізати. Борщ дуже смачний, гарячий, злегка гострий, злегка кислий і дійсно ситний.
Почніть з замочування бобів, ретельно промийте боби в холодній воді, потім злийте і залийте знову холодною водою (у великій кількості, тому що боби набухають) і залиште для замочування на кілька годин або на ніч. Після закінчення цього часу відваріть до м'якості - в воді без солі, але з невеликою кількістю майорану.
Поки боби готуються, підготуйте решту складових. Очистіть картоплю, потім промийте і наріжте кубиками. Не обполіскуйте нарізану картоплю після різання. Додайте картоплю в борщ в кінці, так що поки укладіть її окремо в миску і ріжте наступні овочі (які будете складати прямо в каструлю).
Очистіть від шкірки моркву, петрушку і селеру. Наріжте кубиками як для супу - спочатку смужками, потім кубиками. І покладіть в каструлю.
Наріжте капусту на смужки. [В оригінальному українському борщі, часто використовується квашена капуста]. Цибулю наріжте невеликими кубиками, очистіть від лушпиння і подрібніть часник. Цибулю-порей наріжте скибочками і додайте до інших овочів в каструлю. І, нарешті, буряк - очистіть, добре промийте, наріжте тонкими смужками і відправте в каструлю.
Залийте овочі в каструлі водою або відваром. Додайте свіжовичавлений лимонний сік, запашний перець, лавровий лист, сушені гриби, солодкий червоний перець, сіль і мелений перець (але в кінці все ж приправте ще за потребою). Перемішайте, включіть вогонь і варіть на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими. Відрахуйте час з моменту, коли вода закипить, і з цього моменту варіть овочі в каструлі близько 10 хвилин.
Після закінчення цього часу додайте в каструлю картоплю і варену квасолю (разом з водою, в якій вона варилася!). Перемішайте і варіть до отримання м'якої картоплі та інших овочів. Так що ще близько 10 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте стан овочів і час останніх додавань. Щоб посилити смак борщу, додайте в каструлю томатну пасту, змішайте, перевірте на смак і приправте за необхідності - наприклад, сіль, перець, лимонний сік і т. д.
У цей час приготуйте крем для відбілювання борщу. Засипте борошно в невелику чашку, додайте невелику кількість води, щоб розчинити борошно без грудочок, а потім додайте вершки і додайте трохи рідини з борщу. І тільки такий підігрітий крем додайте в каструлю. Перемішайте, відваріть і приправте за необхідності.
Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на час. А самі приготуйте кріп - пучок кропу дрібно наріжте і розділіть на 2 частини: 1/4 і 3/4. Додайте 3/4 в борщ і перемішайте без варіння, залишаючи решту посипати в тарілки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти