Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Справжній борщ

( 4.8261 4 523 23 оцінки)

2590 - переглядів
120 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Справжній борщ - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні простий справжній борщ - його можна приготувати ще в овочевому або м'ясному бульйоні. У представленій версії я намагався дотримуватися традиційної версії, і все це просто і ефективно. Хоча деякі овочі доведеться нарізати. Борщ дуже смачний, гарячий, злегка гострий, злегка кислий і дійсно ситний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Справжній борщ" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири1.1 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії47 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з замочування бобів, ретельно промийте боби в холодній воді, потім злийте і залийте знову холодною водою (у великій кількості, тому що боби набухають) і залиште для замочування на кілька годин або на ніч. Після закінчення цього часу відваріть до м'якості - в воді без солі, але з невеликою кількістю майорану.

Крок - 1
02

Поки боби готуються, підготуйте решту складових. Очистіть картоплю, потім промийте і наріжте кубиками. Не обполіскуйте нарізану картоплю після різання. Додайте картоплю в борщ в кінці, так що поки укладіть її окремо в миску і ріжте наступні овочі (які будете складати прямо в каструлю).

Крок - 2
03

Очистіть від шкірки моркву, петрушку і селеру. Наріжте кубиками як для супу - спочатку смужками, потім кубиками. І покладіть в каструлю.

Крок - 3
04

Наріжте капусту на смужки. [В оригінальному українському борщі, часто використовується квашена капуста]. Цибулю наріжте невеликими кубиками, очистіть від лушпиння і подрібніть часник. Цибулю-порей наріжте скибочками і додайте до інших овочів в каструлю. І, нарешті, буряк - очистіть, добре промийте, наріжте тонкими смужками і відправте в каструлю.

Крок - 4
05

Залийте овочі в каструлі водою або відваром. Додайте свіжовичавлений лимонний сік, запашний перець, лавровий лист, сушені гриби, солодкий червоний перець, сіль і мелений перець (але в кінці все ж приправте ще за потребою). Перемішайте, включіть вогонь і варіть на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими. Відрахуйте час з моменту, коли вода закипить, і з цього моменту варіть овочі в каструлі близько 10 хвилин.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу додайте в каструлю картоплю і варену квасолю (разом з водою, в якій вона варилася!). Перемішайте і варіть до отримання м'якої картоплі та інших овочів. Так що ще близько 10 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте стан овочів і час останніх додавань. Щоб посилити смак борщу, додайте в каструлю томатну пасту, змішайте, перевірте на смак і приправте за необхідності - наприклад, сіль, перець, лимонний сік і т. д.

Крок - 6
07

У цей час приготуйте крем для відбілювання борщу. Засипте борошно в невелику чашку, додайте невелику кількість води, щоб розчинити борошно без грудочок, а потім додайте вершки і додайте трохи рідини з борщу. І тільки такий підігрітий крем додайте в каструлю. Перемішайте, відваріть і приправте за необхідності.

Крок - 7
08

Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на час. А самі приготуйте кріп - пучок кропу дрібно наріжте і розділіть на 2 частини: 1/4 і 3/4. Додайте 3/4 в борщ і перемішайте без варіння, залишаючи решту посипати в тарілки.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бісквітний торт - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітний торт 90 7 3 з 5 - детальніше -
Запіканка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка в мультиварці 60 4 2 з 5 - детальніше -
Шоколадний Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -
Лімонад - покроковий рецепт, фото 1 Лімонад 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов 45 2 2 з 5 - детальніше -
Білоруські деруни - покроковий рецепт, фото 1 Білоруські деруни 55 4 3 з 5 - детальніше -
Малиновий сорбет - покроковий рецепт, фото 1 Малиновий сорбет 120 1 2 з 5 - детальніше -