Спайсі соус для ролів - базова приправа, яка ідеально підходить для суші. У рецепті розповідається, як легко і швидко приготувати простий спайсі-соус, з яким роли і інші страви з морепродуктами вийдуть яскравішим і насиченим за смаком і ароматом. Цей соус також прекрасно поєднується з пельменями, м'ясом і багатьма іншими продуктами.
Для приготування базового спайсі-соусу для ролів влийте в ємність соєвий соус (бажано преміум-якості).
Додайте рисовий оцет. Ми використовуємо Чженьцзян (чінкіанг) - чорний рисовий оцет, але підійде і звичайний білий.
Влийте в суміш чисту воду і трохи якісного кунжутного масла. Перемішайте рідини до однорідності.
Спайсі-соус для ролів на цьому можна вважати готовим. Але ми пропонуємо вдосконалити смак, вливши в приправу трохи масла чилі. Воно зробить соус гостріше і пікантніше.
Зелену цибулю вимийте, просушіть паперовим рушником і дрібно поріжте ножем.
Свіжу кінзу вимийте, обтрусіть від вологи і теж ретельно подрібніть.
Надішліть нарізані цибулю і кинзу в соус і знову перемішайте. Дайте приправі трохи настоятися, а потім подавайте спайсі-соус для ролів до суші, креветок, вареного м'яса, пельменів, булочок і інших страв. Цей соус відноситься до типу «умами». Він привносить в їжу п'ятий смак - пікантний, який, згідно з давнім східним вченням, поряд із солодким, гострим, кислим і солоним робить їжу більш збалансованою, гармонійною і, відповідно, корисною.
Випадкові рецепти