Укр
Рус
Спагеті Другі страви Італійська кухня

Спагеті з фрикадельками

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

2202 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Спагеті з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Смажити

опис

Ніякі популярні пасти не замінять прекрасний смак спагеті з фрикадельками, що киплять в томатному соусі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Спагеті з фрикадельками" (на 100 грам)

  • Білки11.8 гр.
  • Жири20.2 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії257 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться приготуванням фрикадельок. Свинячий фарш викладіть в глибоку миску, добре підсоліть і додайте дрібно нашатковану зелень петрушки.

Крок - 1
02

Далі додайте до фаршу очищений від лушпиння і видавлений через часникодавку часник (можна подрібнити за допомогою ножа, але дуже дрібно).

Крок - 2
03

Потім засипте хлібні крихти і натертий на самій дрібній тертці сир пармезан.

Крок - 3
04

Приправте свинячий фарш гострим перцем чилі і сухим базиліком, а потім ретельно вимісіть все руками до однорідної густої маси. Дайте м'ясу трохи постояти і добре просочитися приправами.

Крок - 4
05

Прийшов час зайнятися виготовленням самих фрикадельок. Сформуйте руками, попередньо змоченими у воді, невеликі м'ясні кульки і складіть акуратно на тарілку.

Крок - 5
06

Далі помістіть глибоку сковорідку на плиту, залийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Киньте в киплячу олію підготовлені м'ясні кульки і обсмажуйте, постійно перевертаючи їх з боку на бік, до появи легкої золотистої скоринки і повного прожарювання м'яса.

Крок - 6
07

Тепер додайте в сковорідку подрібнений часник (який додасть насичений аромат) і залийте фрикадельки томатним соусом. Добре все перемішайте і залиште страву томитися на слабкому вогні близько 5 хвилин.

Крок - 7
08

Потім засипте до киплячих м'ясних кульок трохи натертого сиру, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, додайте дрібку хлібних крихт і добре перемішайте.

Крок - 8
09

Далі додайте в сковорідку ложку густої томатної пасти і залийте ароматне оливкове масло, ретельно ще раз все перемішайте і залиште тушкуватися на кілька хвилин. Тепер зніміть сковорідку з плити, а самі займіться приготуванням спагеті.

Крок - 9
10

Глибоку каструлю з присоленою водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Спагеті, не ламаючи відправте в киплячу воду і відварюйте близько 12 хвилин. Потім злийте воду і через сито рясно змочіть спагеті оливковою олією.

Крок - 10
11

Тепер за допомогою кухонних щипців викладіть красиво готові спагеті на тарілку, зверху покладіть фрикадельки, полив соусом. Усипьте страву натертим на дрібній тертці сиром і прикрасьте листочками базиліку.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки 120 6 4 з 5 - детальніше -
Плов без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Плов без м’яса 60 5 3 з 5 - детальніше -
Смачний вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Смачний вінегрет 140 5 3 з 5 - детальніше -
Гречка з куркою в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Гречка з куркою в мультиварці 50 5 3 з 5 - детальніше -