Укр
Рус
Ткемалі Соуси Кавказська кухня

Соус Ткемалі

( 5.0000 5 513 13 оцінок)

2588 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Соус Ткемалі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня, Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ткемалі - найулюбленіший соус Кавказької кухні. Дуже добре підходить до м'ясних, а також рибних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Соус Ткемалі" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії30 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Помити ретельно аличу, помістити в каструлю, залити водою і відправити на плиту. Розварену ягоду кинути на друшляк, перетерти і відокремити від кісточок.

Крок - 1
02

В утворену суміш додати дрібно нарізаний кріп, сіль і гострий перець (бажано сухий). Потім поварити масу ще півгодини на повільному вогні.

Крок - 2
03

У блендері подрібнити часник і свіжу зелень. Додати зелень в соус і проварити ще 20 хвилин. Дати соусу охолонути і можна вживати.

Крок - 3

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Морозиво пломбір - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пломбір 40 1 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з ковбасою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Песто паста - покроковий рецепт, фото 1 Песто паста 50 1 2 з 5 - детальніше -