Укр
Рус
Тартар Соуси Французька кухня

Соус Тартар

( 4.7778 4 527 27 оцінок)

3046 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Соус Тартар - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Представляємо вашій увазі прекрасну заправку, що прийшла до нас з французької кухні - соус тартар. Цей холодний соус, який чудово підходить до рибних страв або морепродуктів, а також використовується як доповнення до м'яса або птиці, просто знахідка для кулінарів. Такий соус здатний надати особливого смаку будь-якій страві, особливо маючий пресноватий, не дуже виражений смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Соус Тартар" (на 100 грам)

  • Білки1.4 гр.
  • Жири35.2 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії337 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наявність в складі соусу солоних огірків робить його особливо пікантним і яскравим серед безлічі варіантів приготування цього соусу ми вибрали один з найбільш вдалих і будемо раді поділитися з вами. Щоб приготувати цей чудовий соус, вам потрібно виконати всього кілька завдань, і ви отримаєте прекрасну добавку до багатьох страв. Як правило, готується тартар на основі майонезу. У нашому випадку ми будемо готувати цей соус повністю самостійно. Отже, почнемо з того, що в чашу блендера або ж глибоку ємність, якщо у вас ручний блендер, наливаємо оливкову олію, вбиваємо одне куряче яйце, додаємо до смаку сіль і починаємо збивати вміст.

Крок - 1
02

В результаті у вас виходить ніжна, пишна, однорідна маса кремового кольору. Це і є основа для майбутнього соусу тартар. Далі підготуємо решту інгредієнтів. Огірки потрібно дістати з розсолу і дрібно нарізати. Вважається, що для соусу тартар потрібно порізати огірки якомога дрібніше, але ні в якому разі не перебивати їх в блендері, інакше в цьому випадку вони перетворяться в кашу.

Крок - 2
03

Каперси теж нарізаємо максимально дрібно, але не перетворюємо в пюре. Адже саме наявність цих маленьких шматочків робить соус особливо цікавим.

Крок - 3
04

Зелень петрушки миємо, сушимо, а потім дрібно нарізаємо. Також можна використовувати кріп, але від цього смак соусу буде зовсім інший.

Крок - 4
05

Тепер в окремій ємності змішуємо разом приготований раніше майонез, подрібнені огірки і каперси, зелень, також додаємо гірчицю. Бажано використовувати звичайну гостру гірчицю, тому що наприклад французька або діжонська гірчиця теж змінить класичний смак цього соусу.

Крок - 5
06

Отже, всі ці компоненти перемішуємо разом до однорідності - і соус готовий. Смачний, ароматний, пікантний соус тартар за цим рецептом виходить просто неймовірним, наповнюйте їм соусницю і швидше подавайте до столу, нехай він стане прикрасою для інших страв. Соус тартар - якраз той випадок, коли маленька деталь займає половину успіху всієї справи, тому багато господинь намагаються навчитися готувати цей популярний соус, а завдяки нашому рецепту тепер і у вашому арсеналі плюс одне кулінарне досягнення.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кекс на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Кекс на кефірі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Капуста солона по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Капуста солона по-корейськи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Качка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Качка з яблуками 140 3 3 з 5 - детальніше -