Укр
Рус
Томатний Соуси Европейская кухня

Соус для спагетті

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

597 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Соус для спагетті - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

З усіх видів пасти особливе місце займають спагетті з ароматним томатним соусом і великою кількістю пармезану. Вам не потрібно буде багато інгредієнтів, навіть для того, щоб занадто багато приготувати спагетті, ця проста комбінація, придумана там, звідки макарони, насправді завжди є: добре дозрілі і солодкі помідори, базилік, тонкий часниковий аромат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Соус для спагетті " (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Що ж, цей соус найкраще виходить з літніми помідорами, ароматними, корисними і м'ясистим. Мало того, що цей соус поєднується з будь-якими макаронними виробами, використовувати його точно так само можна і для інших страв. Отже, дуже важливо, які помідори використовуються: вибирайте їх добре дозрілими, щоб вони були солодкими і обов'язково різних сортів з м'ясистою м'якоттю, інакше вони сильно зменшаться при приготуванні, і ви не зможете наповнити повністю банки. Поставте на вогонь велику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Окремо приготуйте велику миску з дуже холодною водою. Надріжте помідори хрест-навхрест (тільки шкірку).

Крок - 1
02

Далі ошпарьте помідори в киплячій воді протягом 30 секунд (максимум 1 хвилину), потім перемістіть шумівкою в миску з холодною водою. Злийте воду, і шкірка зніметься дуже легко.

Крок - 2
03

Очищені помідори наріжте невеликими кубиками. Цибулю дрібно наріжте, наріжте тонкими скибочками або роздушіть очищений часник.

Крок - 3
04

Нагрійте масло в сковороді, додайте цибулю, часник і дрібку солі і варіть на середньому вогні, помішуючи, до м'якості.

Крок - 4
05

Додайте в сковороду нарізані кубиками помідори і готуйте на повільному вогні під кришкою протягом 30 хвилин, помішуючи періодично. За цей час кілька разів перевірте, щоб не горів вміст сковороди, і при необхідності долийте трохи гарячої води. Зрештою, помідори повинні перетворитися в соус, але шматочки все ще видно. Якщо хочете, можете збити соус блендером.

Крок - 5
06

Додайте в соус подрібнений базилік, приправте сіллю і перцем за смаком і, тільки якщо соус занадто кислий, додайте трохи цукру.

Крок - 6
07

Для того, щоб такий соус для спагетті зберігався взимку, для успіху будь-якого консервування важлива гігієна банок, в яких буде зберігатися соус. Тому дуже важливо зробити правильну стерилізацію банок і кришок. З моменту початку роботи включіть її і встановіть 150 градусів за Цельсієм. Помийте банки і кришки гарячою водою і засобом для миття посуду, добре промийте їх в декількох водах. Помістіть чисті кришки і банки на деко на відстані між ними і поставте їх в духовку мінімум на 15 хвилин, за цей час вони висохнуть і стерилізуються. Готовий соус розлийте по стерилізованим банкам.

Крок - 7
08

Будьте обережні, встановлюючи банки з соусом на металевий піднос. Краще кладіть під них лезо ножа, щоб поглинути тепловий удар при наливанні гарячого продукту, інакше банка може тріснути. Закрутіть банки з соусом кришками, і відправте лист в уже розігріту до 150 градусів духовку. Через 15 хвилин вимкніть духовку і дайте банкам повністю охолонути (кілька годин або краще ніч) в духовці. Після цього банки з соусом можна зберігати в коморі.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Холодний суп з буряка - холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодний суп з буряка - холодник 40 5 2 з 5 - детальніше -
Биточки з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з фаршу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Апельсиновий маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий маршмеллоу 45 3 3 з 5 - детальніше -