Больньезе - це, як правило, густий соус з додаванням м'ясного фаршу і свіжих овочів. Ми хочемо запропонувати рецепт соусу болоньєзе з фаршем, який виходить смачний, ароматний і дуже ситний.
Помістіть невеликий сотейник або сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Покладіть в киплячу олію яловичий фарш (можна використовувати вже готовий, придбаний в магазині) і смажте, постійно мішаючи, до зникнення рожевості в яловичині.
Потім очистіть від лушпиння цибулю і натріть на самій крупній тертці. Надішліть натерту цибулю разом з соком, що виділився в сковорідку до м'яса. Додайте так само сюди вимиту і натерту на тертці селеру.
Очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці і теж відправте в сковороду до решти інгредієнтів моркву. Додайте так само заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.
Тепер добре посоліть вміст сковороди, приперчіть чорним меленим перцем, приправте приправами і додайте подрібнений мускатний горіх. Ретельно перемішайте все і обсмажуйте приблизно 10-12 хвилин.
Потім залийте в сковорідку червоне столове вино, ретельно все перемішайте і томіть близько 5 хвилин, поки спиртного практично не залишиться в ємності (випарується). Далі додайте в сковороду консервовані помідори часточками, накрийте кришкою і мтоміть майбутній соус, періодично помішуючи, близько 25 хвилин.
Далі помийте під проточною водою свіжий базилік і на обробній дошці дрібно його нашаткуйте. Додайте подрібнену зелень в сковорідку до соусу, перемішайте і зніміть ємність з вогню.
Тепер покладіть попередньо відварені спагетті в глибоку миску, додайте трохи готового соусу зі сковороди, натертий на дрібній тертці пармезан і ретельно перемішайте.
Потім викладіть спагетті на красиве блюдо, зверху полийте готовий соус болоньєзе з фаршем, прикрасьте нашаткованим базиліком і сиром пармезан і швидше подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти