Салат Соняшник дуже легкий, ситний і смачний. Приготування зовсім нескладна, але незважаючи на це салат додасть красу кожній святковій події.
В першу чергу ретельно помийте картоплю під проточною водою. Потім помістіть велику каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Покладіть в каструлю раніше вимиту картоплю (в шкірці), присоліть воду і варіть овоч, до повної готовності, близько 25 хвилин.
Потім викладіть відварену картоплю на обробну дошку, охолодіть, а потім акуратно очистіть її від шкірки.
Очищену картоплю наріжте досить великими шматками і відправте в чашу блендера. Додайте так само в чашу до овоча, попередньо подрібнений тунець (цей продукт використовуйте в консервованому вигляді, бажано очищений від кісток).
Далі додайте в чашу до решти продуктів чорні оливки (обов'язково вибирайте інгредієнт без кісточок), залийте свіжовіджатий лимонний сік або сік лайма, але тоді в меншій кількості.
Тепер рясно посоліть вміст блендера, поперчіть чорним меленим перцем, додайте в чашу високої жирності майонез (а ще краще, коли домашнього приготування), накрийте кришкою і на високій швидкості перемішайте все, до утворення однорідної маси більш рідкої консистенції.
Далі утворену однорідну масу укладіть, рівномірно розподіливши по всій ємності, в красиве кругле блюдо. Зверху акуратно, за допомогою майонезу, утворіть шахову клітку.
Потім по всьому периметру страви викладіть, бажано однакового розміру, скибочки чіпсів, створивши так звані пелюстки соняшника.
Тепер в кожне відділення шахової клітки укладіть порізану навпіл чорну оливку, створюючи вигляд насіння на соняшнику. Оливки, звісно, беремо без кісточок, щоб при розрізанні на дві частини вони залишали красиву форму.
Далі трохи прикрасьте і без того чудовий салат соняшник. Для цього помийте помідор, просушіть його паперовим рушником і, за допомогою гострого ножа, виріжте з овоча гарної форми жука травневого.
Покладіть на салат кілька листочків базиліка, на них фігурку з помідора, і подавайте оригінальний салат до святкового столу.
Випадкові рецепти