Соковита сьомга, добре пропечена, на шарі приємно гострих овочів з оливковою олією. Сезонні овочі відмінно запікаються - тверді і добре приправлені, а риба ніжна, як на пару. Все легке, корисне і смачне, і при цьому цю страву можна легко приготувати. Спочатку кілька тривіальних дій, а решта відбувається в духовці без допомоги кухаря. Ідеально підходить для днів, коли немає часу стояти біля плити.
Розріжте філе сьомги на більш дрібні шматочки - наприклад, на дві або чотири частини. Попередньо акуратно видаліть всі випадкові кістки (наприклад, пінцетом) і зріжте нижню частину шкіри гострим ножем. Посипте рибу з кожного боку сіллю і чорним меленим перцем і відкладіть трохи промаринуватися.
Всі овочі промийте холодною водою і просушіть. Розріжте болгарський перець навпіл, видаліть гнізда і розріжте овоч на більш дрібні шматочки. Перець чилі дрібно наріжте - якщо страва не буде занадто гострою, видаліть кісточки.
Цукіні очистіть від шкірки і звільніть від кісточок, потім наріжте продукт більш товстими кубиками.
Поріжте великі помідори на більш дрібні шматочки - їх можна ошпарити попередньо, очистити від шкірки і видалити кісточки, але можна подрібнити і цілком. Помідори черрі залиште цілими, не розрізаючи їх.
Листя з сушеного орегано і чебрецю акуратно зірвіть з гілочок і дрібно їх наріжте на обробній дошці.
Готові овочі покладіть у форму для випічки або посуд, в якій будете готувати страву. Його можна приготувати в одній великій формі або в декількох маленьких, де одне блюдо - це порція на одну людину - в цьому випадку ділите овочеву суміш і сьомгу порівну в кожну ємність.
До овочів додайте заздалегідь очищений і дрібно нарізаний або пресований часник і оливкове масло. Посипте все сіллю і чорним меленим перцем і ретельно перемішайте.
Рівномірно виклавши овочі на дно форми, покладіть поверх них замариновану сьомгу. Верх риби полийте добре оливковою олією, зверху збризніть свіжовичавленим лимонним соком.
Надішліть форму з вмістом в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте на другій знизу полиці 20-25 хвилин, поки риба не стане красивою. Ви можете включити гаряче повітря (обдування) на останні кілька хвилин. Не закривайте рибу під час запікання, овочі будуть виділяти сік, який при запіканні буде трохи випаровуватися, а сьомга запечеться у вологому середовищі.
Дістаньте сьомгу, запечену на овочах з духовки, залиште на 3-5 хвилин, щоб вона трохи постояла, а потім подавайте, поки ще гаряча. Риба прекрасно поєднується з грінками або часниковим хлібом. Смачного.
Випадкові рецепти