Укр
Рус
Солянка Перші страви Російська кухня

Солянка з квашеної капусти

( 4.9583 4 524 24 оцінки)
2778 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Солянка з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Варіантів цієї страви безліч, проте, хочу запропонувати нескладний рецепт з додаванням квашеної капусти, не зовсім типовий, але ніжний смак гарантую.

Інгредієнти

  • Лавровий лист 1 шт.
  • Паприка 1 ст.л
  • Борошно 1 ст.л
  • Масло рослинне 1 ч.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Перець чорний горошок 1/2 ч.л
  • Квашена капуста 400 г.
  • Вода 2 л.
  • Ковбаса 250 г.
  • Картопля 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку очистіть від шкірки картоплю і на обробній дошці наріжте її невеликими кубиками. Помістіть каструлю з водою на плиту, відправте в неї нарізану картоплю, приправте кмином, добре посоліть і на середньому вогні, накривши кришкою, відваріть до готовності близько 15-20 хвилин.

Крок - 1
02

Тим часом помістіть каструлю поменше на плиту, укладіть в неї квашену капусту (можна так само використовувати свіжу, але в цьому рецепті, вже повірте, краще використовувати проквашену). Залийте в каструлю воду, так, щоб покрити капусту. Додайте лавровий лист, чорний перець горошок, присоліть за смаком, накрийте кришкою і залиште овоч варитися на слабкому вогні, приблизно на 30 хвилин.

Крок - 2
03

Самі в цей час помістіть невеликий сотейник на плиту, укладіть в нього вершкове масло, додайте трохи рослинного і на сильному вогні добре розігрійте.

Крок - 3
04

Потім на кухонній дошці наріжте досить великими скибочками або півкільцями ковбасу (можна використовувати будь-який м'ясний продукт, навіть сосиски). Надішліть подрібнену ковбасу в гаряче масло і обсмажуйте кілька хвилин, постійно помішуючи, до утворення легкої скоринки на ній.

Крок - 4
05

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і наріжте невеликими кубиками. Засипте нашатковану цибулю в сотейник до ковбаси і продовжуйте обсмажувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, до розм'якшення овоча.

Крок - 5
06

Потім засипте в сотейник борошно, солодку суху паприку і ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів. За бажанням можна додати трохи води, щоб легше було змішувати вміст сотейника. Протоміть все близько хвилини.

Крок - 6
07

Тепер залийте в сотейник воду або заздалегідь приготовлений бульйон і ретельно все перемішайте. Далі перекладіть в сотейник до решти продуктів раніше відварену і тушковану капусту і знову все добре перемішайте.

Крок - 7
08

Потім перекладіть так само в каструлю попередньо відварену картоплю, добре все присоліть, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте і проваріть близько 5-10 хвилин, а потім зніміть сотейник з вогню.

Крок - 8
09

Далі розлийте готову солянку з квашеною капустою в невелику тарілочку, приправте сметаною і подавайте зі свіжим хлібом до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Гриби в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Гриби в духовці 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Щі з крапиви - покроковий рецепт, фото 1 Щі з крапиви 55 6 3 з 5 - детальніше -
Перець фарширований капустою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований капустою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Мімоза з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з шинкою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Глазур цукрова - покроковий рецепт, фото 1 Глазур цукрова 35 1 3 з 5 - детальніше -