Укр
Рус
Солянка Перші страви Російська кухня

Солянка з капусти з м’ясом

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

3026 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Солянка з капусти з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Серед безлічі перших страв особливе місце займає солянка. Це суп, який зазвичай готується з використанням декількох видів м'яса, ковбаси або копченостей. Але сьогодні ми пропонуємо вашій увазі дещо спрощений варіант, який сподобається вам своєю простотою в приготуванні, але відмінним смаком. Страва ця - солянка з капусти з м'ясом. Така інтерпретація класичної солянки обов'язково сподобається вашим домочадцям. Страва виходить ситною, смачною, поживною. Крім цього вона відмінно виглядає в якості і першою, і другою стравою. Така чудова домашня страва, як солянка з капусти з м'ясом, - це хороший вибір ситного обіду або вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Солянка з капусти з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири31.7 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії326 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування солянки з капусти настільки простий, що з цим завданням впорається навіть зовсім недосвідчена господиня. Але результат вийде чудовим, як ніби готував страву справжнісінький майстер. Переконайтеся в цьому самі, спробувавши цей рецепт на своїй кухні. Отже, починаємо традиційно з того, що в каструлю (бажано з товстими стінками, ідеально підійде казан) наливаємо воду. Залежно від того, яку консистенцію страви ви хочете отримати, стільки води і наливаєте.

Крок - 1
02

Солянка, як правило, має яскравий насичений смак за рахунок м'ясних і ковбасних виробів в її складі. В даному випадку ми рекомендуємо покласти копчені реберця. З них виходить дуже хороший навар, плюс це ще й дуже смачно. Якщо у вас немає реберець, або ви вирішили використовувати м'ясо без кісток, тоді радимо взяти просто що-небудь обов'язково копчене. Отже, ребра відразу відправляємо в каструлю і включаємо плиту. Коли вміст закипить, робимо вогонь трохи менше.

Крок - 2
03

Відразу після цього додаємо капусту. У цьому рецепті ми готуємо солянку з квашеної капусти. Якщо капуста дуже кисла, бажано її трохи промити.

Крок - 3
04

Поки наша страва потихеньку готується, чистимо від лушпиння цибулину і дрібно нарізаємо її, після чого кидаємо цибулю в каструлю. Далі чистимо від шкірки моркву, натираємо на крупній тертці і теж кидаємо в солянку.

Крок - 4
05

Потім потрібно посолити і поперчити за смак нашу страву. Оскільки квашена капуста має яскравий смак плюс м'ясо теж вже солоне, стежте за тим, щоб не пересолити солянку. Також кидаємо лавровий лист. При бажанні ви можете додати і інші спеції, які припадають вам до душі. В даному рецепті це класичний набір: сіль, перець, лаврове листя.

Крок - 5
06

Тепер накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо готувати близько години на невеликому вогні, щоб солянка потихеньку томилася. Готову страву розливаємо по тарілках і запрошуємо всіх до столу. Солянка з капусти з м'ясом виходить дивно смачною, ніжною, ситною. Можна подавати її як першу страву або ж приготував її густішою, уявити в якості другого. Також можна додавати за смаком сметану, свіжу зелень. Така страва відмінно виглядає за сімейним столом і дарує море задоволення.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Нісуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нісуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Тістечко Картопля - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Картопля 30 4 3 з 5 - детальніше -
Різотто з креветками і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з креветками і овочами 50 6 3 з 5 - детальніше -