Не можу нав'язувати вам свою думку про те, як правильно приготувати солянку по-селянськи, просто пропоную взяти на озброєння відмінний варіант на швидку руку. Думаю, що все таки цей рецепт живильної, апетитної солянки варто того, щоб його спробувати.
Для початку покладіть бекон (можна використовувати грудинку) на обробну дошку і наріжте його тонкими довгими смужками. Помістіть велику сковорідку на плиту і добре розігрійте. Покладіть в гарячу сковорідку нарізаний смужками бекон і трохи підсмажте його, помішуючи дерев'яною лопаткою.
Потім додайте в сковорідку нарізану півкільцями копчену ковбасу і обсмажте, постійно мішаючи, поки ковбаса не почне червоніти.
Тепер додайте в сковороду попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту або червону цибулю, засипте так само в ємність звільнений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажте вміст сковорідки, постійно мішаючи, близько 2 хвилин.
Потім додайте до решти інгредієнтів томатне пюре і гострий соус чилі (який можете замінити аджикою), ретельно все перемішайте і смажте ще близько 3 хвилин.
Тепер перекладіть вміст сковорідки в каструлю і відправте на плиту. Налийте в каструлю попередньо приготовлений гарячий бульйон, засипте запашний перець, додайте лавровий лист і залиште вміст варитися близько 10 хвилин.
Тепер викладіть на обробну дошку солоний огірок і гострим ножем наріжте його дрібними кубиками. Або ж натріть це інгредієнт на саму велику тертку. Потім додайте терті солоні огірки в каструлю до решти продуктів, перемішайте, і варіть близько 8 хвилин.
Нарешті, додайте в каструлю заздалегідь нарізані чорні і зелені оливки (обов'язково вибирайте продукт перед приготуванням без кісточок) і розсіл з огірків. Приправте вміст каструлі чорним меленим перцем, спробуйте, присоліть ще за потребою і варіть ще близько 3 хвилин.
Перед подачею додайте скибочки лимона і трохи сметани кожну тарілку з чудовою солянкою по-селянськи. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти