Укр
Рус
Солянка Перші страви Російська кухня

Солянка на курячому бульйоні

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

3991 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Солянка на курячому бульйоні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У жодній сім'ї не обходяться без перших страв. І на рівні з улюбленими борщами, супами і розсольниками багато хто воліє солянку. Загалом, любителів томатного супчика без картоплі і моркви чимало. Так, власне, як можна не любити страву, до складу якої входить купа найнеймовірнішої смакоти. Взагалі, традиційно ця перша страва готується з додаванням свинячого або яловичого м'яса, але на мій погляд, досить правильно приготовленого бульйону. Тому серед величезної кількості варіацій ми б все ж виділили дуже вдалий екземпляр - солянка на курячому бульйоні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Солянка на курячому бульйоні" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії89 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

На перший погляд може здатися, що якщо змішати в одну посудину кілька видів ковбасної та м'ясної нарізки, нічого доброго з того не вийде, але це тільки на перший погляд. Від звичайних щів ця страва, звісно, відрізняється, причому яскраво вираженим смаком, завдяки солінню. Але, що б ми не говорили про головні інгредієнти, зовсім важливу роль відіграє якість бульйону. По-перше, він повинен бути досить наваристим, але не жирним ніж, наприклад, зі свинини. Для приготування курячого бульйону можна використовувати будь-яку частину курячої тушки, будь це ніжки, стегна або грудка, головне, щоб курочка була свіжа і непогано б домашня. Отже, в підсоленій воді, з додаванням запашного перцю і парочки лаврових листочків варимо курячий бульйон, після чого видаляємо з нього куряче м'ясо і спеції.

Крок - 1
02

Тепер дістаємо з холодильника свої ковбасні запаси, з яких будемо готувати солянку. Поставимо на плиту каструлю і кидаємо туди нарізану кубиками копчений бекон.

Крок - 2
03

Зубки часнику чистимо від лушпиння, дрібно шаткуємо і як тільки в каструлі з беконом з'явиться трохи жиру, кидаємо його туди.

Крок - 3
04

Цибулину чистимо, миємо нарізаємо кубиками і додаємо в каструлю, трохи обсмажуємо.

Крок - 4
05

Ковбасні вироби декількох видів, в асортименті, теж ріжемо скибочками або кільцями і відправляємо в ту ж саму каструлю.

Крок - 5
06

Обсмажуємо всі разом інгредієнти, а потім доливаємо курячий бульйон.

Крок - 6
07

Після цього додаємо в солянку скибочками помідорів, а також нарізані кубиками солоні огірки. Все перемішуємо і варимо протягом 20 хвилин.

Крок - 7
08

Зелені і чорні оливки без кісточок ріжемо кільцями і теж кидаємо в каструлю.

Крок - 8
09

Останніми додаємо часточки лимона, додаємо томатну пасту, після чого варимо ще хвилин 5. Готова солянка на курячому бульйоні повинна бути досить густою і красивою на колір. Подаємо до столу, додавши густі вершки і рубану зелень.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Сосиски в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски в духовці 65 7 2 з 5 - детальніше -
Торт Шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Шоколадний 180 7 4 з 5 - детальніше -
Торт на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Торт на кефірі 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Зефір з ожиною - покроковий рецепт, фото 1 Зефір з ожиною 50 4 3 з 5 - детальніше -
Штрудель з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з вишнею 50 4 3 з 5 - детальніше -