У жодній сім'ї не обходяться без перших страв. І на рівні з улюбленими борщами, супами і розсольниками багато хто воліє солянку. Загалом, любителів томатного супчика без картоплі і моркви чимало. Так, власне, як можна не любити страву, до складу якої входить купа найнеймовірнішої смакоти. Взагалі, традиційно ця перша страва готується з додаванням свинячого або яловичого м'яса, але на мій погляд, досить правильно приготовленого бульйону. Тому серед величезної кількості варіацій ми б все ж виділили дуже вдалий екземпляр - солянка на курячому бульйоні.
На перший погляд може здатися, що якщо змішати в одну посудину кілька видів ковбасної та м'ясної нарізки, нічого доброго з того не вийде, але це тільки на перший погляд. Від звичайних щів ця страва, звісно, відрізняється, причому яскраво вираженим смаком, завдяки солінню. Але, що б ми не говорили про головні інгредієнти, зовсім важливу роль відіграє якість бульйону. По-перше, він повинен бути досить наваристим, але не жирним ніж, наприклад, зі свинини. Для приготування курячого бульйону можна використовувати будь-яку частину курячої тушки, будь це ніжки, стегна або грудка, головне, щоб курочка була свіжа і непогано б домашня. Отже, в підсоленій воді, з додаванням запашного перцю і парочки лаврових листочків варимо курячий бульйон, після чого видаляємо з нього куряче м'ясо і спеції.
Тепер дістаємо з холодильника свої ковбасні запаси, з яких будемо готувати солянку. Поставимо на плиту каструлю і кидаємо туди нарізану кубиками копчений бекон.
Зубки часнику чистимо від лушпиння, дрібно шаткуємо і як тільки в каструлі з беконом з'явиться трохи жиру, кидаємо його туди.
Цибулину чистимо, миємо нарізаємо кубиками і додаємо в каструлю, трохи обсмажуємо.
Ковбасні вироби декількох видів, в асортименті, теж ріжемо скибочками або кільцями і відправляємо в ту ж саму каструлю.
Обсмажуємо всі разом інгредієнти, а потім доливаємо курячий бульйон.
Після цього додаємо в солянку скибочками помідорів, а також нарізані кубиками солоні огірки. Все перемішуємо і варимо протягом 20 хвилин.
Зелені і чорні оливки без кісточок ріжемо кільцями і теж кидаємо в каструлю.
Останніми додаємо часточки лимона, додаємо томатну пасту, після чого варимо ще хвилин 5. Готова солянка на курячому бульйоні повинна бути досить густою і красивою на колір. Подаємо до столу, додавши густі вершки і рубану зелень.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти