Хочу сповістити, що солянку можна варити і без солоних огірків і для цього не потрібно особливої майстерності. При цьому вона по аромату і збалансованому смаку може без проблем скласти гідну конкуренцію традиційній солянки. Часу на підготовку такої страви піде навіть менше, ніж зазвичай.
Для початку очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім наріжте невеликими квадратами скибочки бекону. Помістіть велику каструлю з рослинним маслом на плиту, засипте в неї цибулю і бекон і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 4 хвилин.
Далі очистіть від шкірки моркву і на кухонній дошці наріжте її невеликими кубиками. Так само подрібніть очищений і добре вимитий корінь селери. Подрібнені овочі так само відправте в каструлю і, перемішавши і додавши трохи води, протоміть вміст, накривши кришкою, кілька хвилин.
Тепер щедро приправте вміст каструлі чорним меленим перцем, посоліть, додайте трохи сушеної гірчиці і томатну пасту (можна використовувати подрібнені помідори). Потім залийте вміст невеликою кількістю води, перемішайте і варіть близько 10 хвилин.
Тепер викладіть капусту на дошку і за допомогою спеціального ножа наріжте її тонкою соломкою. Потім очистіть від нутрощів болгарський перець і наріжте його невеликими кубиками. Надішліть подрібнені овочі в каструлю до решти інгредієнтів і додайте трохи квашеної капусти.
Далі залийте вміст каструлі водою, добре перемішайте, накрийте кришкою і варіть близько 15-20 хвилин. Потім додайте в каструлю лавровий лист і попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник.
Потім залийте в каструлю, попередньо розчинене в теплій воді борошно (щоб трохи згустити суп), добре все перемішайте ще раз і залиште варитися приблизно на 10 хвилин. Розлийте готову солянку без огірків в красиві тарілки і подавайте зі свіжою сметаною і хлібом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти