Смачну солянку можна приготувати і без м'яса з різних копчених делікатесів або, якщо використовувати ковбасу. Буде теж дуже смачно, поживно і апетитно, а що найважливіше - часу на готування піде набагато менше, та й клопоту теж.
В першу чергу помістіть невеликий сотейник на плиту і добре розігрійте. Потім засипте в гарячий сотейник, попередньо нарізаний дрібними кубиками копчений бекон (можете використовувати грудинку, але в цьому рецепті не використовується сире м'ясо). Отже, обсмажуйте копчений бекон кілька хвилин, періодично помішуючи кухонною лопаткою.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці нашаткуйте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Надішліть цибулю в сотейник з беконом і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 3 -4 хвилин, до розм'якшення овоча.
Далі додайте в сотейник нарізану кільцями копчену ковбасу (або мисливські сосиски), залийте томатну пасту або кетчуп і томіть вміст, добре перемішавши, ще приблизно 3 хвилини. Потім залийте вміст сотейника водою, повністю покривши всі продукти, додайте бульйонні кубики, перемішайте і залиште томитися страву, близько 7 хвилин.
Тим часом покладіть на обробну дошку солоні огірки і наріжте їх дрібними квадратами. Так само подрібніть чорні оливки, обов'язково без кісточок. Надішліть подрібнені інгредієнти в сотейник до решти продуктів.
Потім очистіть від лушпиння, а потім видавіть через чеснокодавку прямо в сотейник часник. Додайте в ємність каперси, ретельно перемішайте і томіть все, приблизно 3 хвилини.
Далі приправте вміст сотейника запашним перцем, посипте чорним перцем горошком, додайте лавровий лист, добре все перемішайте і залиште готуватися першу страву, близько 15 хвилин, до повної готовності всіх інгредієнтів.
Тепер засипте в сотейник попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки і видавіть в ємність свіжий сік з лимона. Готову солянку розлийте в спеціальні супниці і подавайте до обіду з часточками лимона і сметаною.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти