Солодкі закуски на шпажках подобаються і дітям, і дорослим. Цей простий десерт підкуповує яскравим зовнішнім виглядом і приємним смаком. До того ж закуски на шпажках легко і швидко готуються. У рецепті розповідається, як зробити смачні фруктові шашлики в бальзамико-медовій глазурі, які стануть прикрасою солодкого столу.
Ананас вимийте, просушіть і звільніть від шкірки і грубої серцевини. Наріжте м'якоть шматочками на один укус.
Стиглий кавун вимийте, просушіть і очистіть від кірок. Наріжте м'якоть шматочками на один укус і видаліть насіння (якщо є).
Банани вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і наріжте середніми слайсами. Полуницю вимийте, просушіть і звільніть від хвостиків.
Дерев'яні шпажки, на які будете нанизувати фрукти, вимочіть у воді, як мінімум, протягом півгодини. Посушіть шпажки і по черзі нанизайте на них підготовлені шматочки фруктів, щоб вийшли солодкі шашлички.
Приготуйте соус-маринад. З'єднайте в одній ємності бальзамічний оцет (бажано дуже високої якості), рідкий мед і рослинне масло без запаху (у нас конопляне). Збийте інгредієнти вінчиком до однорідності.
Соусом змастіть фруктові шашлички і відправте на гриль. Смажте фрукти на середньо-сильному вогні протягом 8-10 хвилин, час від часу повертаючи і змащуючи соусом. Він повинен карамелізуватися, утворивши поверх шматочків бальзамико-медову глазур.
Готові солодкі закуски на шпажках перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте на стіл. Такий десерт точно справить фурор. Фруктові шашлички соковиті і смачні. До того ж вони набагато корисніше традиційних тортиків, тістечок і цукерок. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти