Густий, наваристий суп з яскравим насиченим смаком копченостей і різноманітних добавок - це звичайно ж солянка, перша страва, що давно полюбилася по всьому світу. До складу солянки входить багато інгредієнтів, звідси і відомий вислів, який використовують для позначення збору самих різних компонентів. Рецептів приготування солянки просто неміряно, і кожен з них можна сміливо вважати класичним. Пропонуємо вам свій варіант солянки класичної з ковбасою. Ця страва відмінно підійде на обід або вечерю для всієї родини і послужить прекрасним частуванням для гостей.
Класична солянка з ковбасою готується просто, як і з будь-якого іншого рецепту, але саме в цьому ми зібрали деякі секрети, за допомогою яких наша солянка вийде просто шедевральною. Насамперед приготуємо м'ясний бульйон, який послужить основою для нашої майбутньої солянки. Для цього в каструлю помістимо шматочок свинячої шийки, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Готуємо приблизно півгодини, поки м'ясо не звариться. Якщо ви хочете отримати більше наваристий бульйон, тоді потрібно додати ще свинячих реберець або іншого м'яса на кістці.
Тепер приступаємо до приготування самої солянки. Отже, для початку нарізаємо соломкою копчений бекон. На сковорідку вливаємо трохи рослинного масла і відправляємо в неї бекон.
На середньому вогні підсмажуємо його, періодично перемішуючи. Тим часом нарізаємо ковбасу. В даному рецепті пропонуємо використовувати не просто звичайну копчену ковбасу, а домашню. Яскравий м'ясний смак цієї ковбаси додасть нашій страві особливого шарму.
Також рекомендуємо додати попередньо відварену для бульйону свинячу шийку, нарізану невеликими шматочками. Все це додаємо на сковорідку і разом підсмажуємо на протязі 10-15 хвилин, періодично перемішуючи, щоб не підгорало.
Після цього знімаємо сковорідку з вогню, а вміст перекладаємо в каструлю або сотейник, в якій будемо готувати сам суп.
Наступним етапом чистимо від лушпиння цибулину і дрібно її нарізаємо. На сковорідку наливаємо ще трохи рослинного масла, викладаємо подрібнену цибулю і підсмажуємо його до золотистого кольору.
Цибулю також відправляємо в каструлю з підсмаженими копченостями. Тепер заливаємо все це м'ясним бульйоном і ставимо на вогонь. Відразу ж кладемо лавровий листочок, кидаємо мелену паприку, при бажанні можна додати ще й мелений червоний перець, також додаємо майоран, кілька горошин запашного перцю. Все це добре перемішуємо і залишаємо готуватися хвилин 10.
Самі тим часом нарізаємо тоненькою соломкою солоні огірки. Після того, як солянка покипить кілька хвилин, додаємо огірки в каструлю, знову все перемішуємо і готуємо ще хвилин п'ять. Потім додаємо томатну пасту, добре перемішуємо до повного її розчинення, після цього додаємо до смаку сіль і чорний мелений перець і даємо нашій страві поваритися ще кілька хвилин.
Готову солянку знімаємо з вогню - страва готова до вживання. Солянка класична з ковбасою, приготована за цим рецептом, виходить густою, ароматною, з дуже яскравим насиченим смаком. При подачі можете посилити смак оливками, лимоном, зеленню, це вже на ваш розсуд. Але саме такий варіант солянки надовго запам'ятається і полюбиться вашим домочадцям або гостям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти