Укр
Рус
Солянка Перші страви Російська кухня

Солянка класична з ковбасою

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

1683 - переглядів
75 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Солянка класична з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Густий, наваристий суп з яскравим насиченим смаком копченостей і різноманітних добавок - це звичайно ж солянка, перша страва, що давно полюбилася по всьому світу. До складу солянки входить багато інгредієнтів, звідси і відомий вислів, який використовують для позначення збору самих різних компонентів. Рецептів приготування солянки просто неміряно, і кожен з них можна сміливо вважати класичним. Пропонуємо вам свій варіант солянки класичної з ковбасою. Ця страва відмінно підійде на обід або вечерю для всієї родини і послужить прекрасним частуванням для гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Солянка класична з ковбасою" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Класична солянка з ковбасою готується просто, як і з будь-якого іншого рецепту, але саме в цьому ми зібрали деякі секрети, за допомогою яких наша солянка вийде просто шедевральною. Насамперед приготуємо м'ясний бульйон, який послужить основою для нашої майбутньої солянки. Для цього в каструлю помістимо шматочок свинячої шийки, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Готуємо приблизно півгодини, поки м'ясо не звариться. Якщо ви хочете отримати більше наваристий бульйон, тоді потрібно додати ще свинячих реберець або іншого м'яса на кістці.

Крок - 1
02

Тепер приступаємо до приготування самої солянки. Отже, для початку нарізаємо соломкою копчений бекон. На сковорідку вливаємо трохи рослинного масла і відправляємо в неї бекон.

Крок - 2
03

На середньому вогні підсмажуємо його, періодично перемішуючи. Тим часом нарізаємо ковбасу. В даному рецепті пропонуємо використовувати не просто звичайну копчену ковбасу, а домашню. Яскравий м'ясний смак цієї ковбаси додасть нашій страві особливого шарму.

Крок - 3
04

Також рекомендуємо додати попередньо відварену для бульйону свинячу шийку, нарізану невеликими шматочками. Все це додаємо на сковорідку і разом підсмажуємо на протязі 10-15 хвилин, періодично перемішуючи, щоб не підгорало.

Крок - 4
05

Після цього знімаємо сковорідку з вогню, а вміст перекладаємо в каструлю або сотейник, в якій будемо готувати сам суп.

Крок - 5
06

Наступним етапом чистимо від лушпиння цибулину і дрібно її нарізаємо. На сковорідку наливаємо ще трохи рослинного масла, викладаємо подрібнену цибулю і підсмажуємо його до золотистого кольору.

Крок - 6
07

Цибулю також відправляємо в каструлю з підсмаженими копченостями. Тепер заливаємо все це м'ясним бульйоном і ставимо на вогонь. Відразу ж кладемо лавровий листочок, кидаємо мелену паприку, при бажанні можна додати ще й мелений червоний перець, також додаємо майоран, кілька горошин запашного перцю. Все це добре перемішуємо і залишаємо готуватися хвилин 10.

Крок - 7
08

Самі тим часом нарізаємо тоненькою соломкою солоні огірки. Після того, як солянка покипить кілька хвилин, додаємо огірки в каструлю, знову все перемішуємо і готуємо ще хвилин п'ять. Потім додаємо томатну пасту, добре перемішуємо до повного її розчинення, після цього додаємо до смаку сіль і чорний мелений перець і даємо нашій страві поваритися ще кілька хвилин.

Крок - 8
09

Готову солянку знімаємо з вогню - страва готова до вживання. Солянка класична з ковбасою, приготована за цим рецептом, виходить густою, ароматною, з дуже яскравим насиченим смаком. При подачі можете посилити смак оливками, лимоном, зеленню, це вже на ваш розсуд. Але саме такий варіант солянки надовго запам'ятається і полюбиться вашим домочадцям або гостям.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пиріг з яблуком - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з яблуком 40 5 2 з 5 - детальніше -
Торт Графські руїни - покроковий рецепт, фото 1 Торт Графські руїни 120 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон 180 6 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини в маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини в маринаді 60 4 3 з 5 - детальніше -
Часниковий соус з майонезом - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус з майонезом 35 1 2 з 5 - детальніше -
Стейк з яловичини на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з яловичини на сковороді 35 2 2 з 5 - детальніше -