Соковита качка з яблуками - страва, відома з давніх-давен. Пропонуємо легкий рецепт приготування апетитної запеченої качки з яблуками. У ньому мінімум інгредієнтів, що дає змогу підкреслити смак м'яса та не перетягує увагу на інші продукти. Яблука надають качці не тільки соковитість, але також солодкуватий присмак та приємний аромат. Це божественна страва, яку ви обов'язково повинні скуштувати!
Яблука вимийте, просушіть, видаліть серединку з кісточками і наріжте м'якуш тонкими часточками.
Часник, не очищаючи, переріжте поперек навпіл. Цибулю очистіть від лушпиння і теж розріжте навпіл.
Качку для цього рецепту бажано брати молоду, щоб м'ясо швидше приготувалося та вийшло ніжніше. Підготовлену (очищену та випотрошену) тушку вимийте, просушіть паперовими рушниками і викладіть у форму для випікання спинкою вниз.
Посоліть і поперчіть качку всередині. Спочатку покладіть у черевце розрізані цибулю та часник. Потім туди ж відправте нарізані яблука.
Щільно набийте тушку фруктами і скріпіть черевце дерев'яними зубочистками. Зовні приправте сіллю качку і меленим чорним перцем.
Викладіть навколо птиці ломтики яблук, що залишилися. Під крильця покладіть чебрець (його використовувати необов'язково, але ця трава надає страві тонкого, апетитного аромату). Влийте воду.
Відправте форму в попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу на 1-1,5 години. У процесі випікання час від часу поливайте качку жиром, що виділяється (можна не поливати, а змащувати кулінарним пензликом). Завдяки цьому птах апетитно зарум'яниться.
Коли соковита качка з яблуками буде готова, вийміть її з духовки, дайте настоятися трохи — і ставте на стіл. Подавайте качку порційно, нарізавши шматочками та виклавши на прикрашену листям салату тарілку разом із яблуками, з якими вона запікалася. Страва неймовірно ароматна, соковита та смачна. Смачного!
Випадкові рецепти