Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Европейская кухня

Соковита індичка в духовці до Нового року

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1112 - переглядів
115 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Соковита індичка в духовці до Нового року - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дійсно, цей рецепт індички такий ніжний і соковитий. Індичка відмінно обсмажується після маринування в хорошому ароматному розсолі і покриття беконом. Усі на святковій вечері до Нового року будуть говорити про соковиту індичку, приготовлену в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Соковита індичка в духовці до Нового року" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири2.3 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії87 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Куплену цілком тушку індички добре вимийте під ледве теплою водою, вийміть з неї тельбухи (їх можна буде використовувати для приготування паштету або салату). Покладіть тушку на обробну дошку і насухо промокніть паперовим рушником.

Крок - 1
02

У глибоку миску вилийте сколотини. До неї додайте нарізані на слайси великі ріпчасті цибулини, пропущений через прес часник, суміш трав для курки, сіль, чорний мелений перець. Ретельно перемішайте розсіл до повного розчинення солі.

Крок - 2
03

Підготуйте велику ємність, вона повинна бути такою, щоб у неї помістилася індичка (це може бути як відро, так і глибока миска) і величезний щільний пакет. Поставте пакет в ємність. У сам же пакет покладіть тушку індички.

Крок - 3
04

У пакет з індичкою вилийте весь приготовлений розсіл зі сколотини, ріпчастої цибулі і спецій. Зберіть краї пакета в пучок і міцно зав'яжіть у вузол, щоб з нього не зміг виливатися розсіл. Залиште маринуватися індичку на 1,5 доби в прохолодному місці.

Крок - 4
05

Через 1,5 доби вийміть індичку з розсолу. Викладіть на решітку, щоб стік розсіл, потім переверніть її отвором вниз, щоб також отримати залишки розсолу. Промокніть поверхню і внутрішню частину тушки паперовим рушником.

Крок - 5
06

Коли тушка індички вже суха, прийшов час відокремити шкіру від філейної частини. Покладіть індичку купкою вгору. З боку отвори почніть акуратно пальцями відокремлювати шкіру від м'яса, просуваючись до шиї.

Крок - 6
07

Тепер приготуйте суміш для натирання індички, яка зробить її соковитою всередині і дуже ароматною. Наріжте дрібно свіжі гілочки і листя розмарину і шавлії.

Крок - 7
08

У невелику миску покладіть розм'якшене вершкове масло, до нього висипте нарізані шавлій і розмарин, додайте оливкову олію, пропущений через прес часник, натертий на дрібній тертці імбир, сіль і чорний перець, лимонну цедру і сік. Все перемішайте.

Крок - 8
09

Частиною приготовленої суміші, наповніть простір над філейною частиною індички, піднімаючи шкіру з заднього боку тушки і з боку шиї, масу розподіліть рівномірним шаром. Іншою кількістю маси натріть тушку з зовнішньої і внутрішньої сторони.

Крок - 9
10

В отвір, звідки були вийняті нутрощі, покладіть свіже листя лаврового листа (або сушеного), цілий лимон, вимите і розрізане на чотири частини яблуко, а також очищену і розрізану ріпчасту цибулю.

Крок - 10
11

Поклавши фрукти і овочі в середину індички, зв'яжіть її ніжки кулінарною ниткою. Потім покладіть на решітку, підклавши кінці крил під тушку, щоб вони не згоріли під час запікання.

Крок - 11
12

Грати з індичкою поставте на глибоке деко, в який налийте курячий бульйон, під час запікання він буде випаровуватися, таким чином, не даючи горіти шкірі індички. Поставте деко в розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Крок - 12
13

Через зазначений час вийміть деко з духовки. Зменшіть температуру духовки до 160 градусів. Рясно полийте бульйоном з дека індичку. Потім накрийте всю поверхню тушки смужками бекону. Полийте бульйоном ще раз.

Крок - 13
14

Поставте індичку знову в духовку і продовжуйте готувати протягом 2-3 годин (періодично поливаючи тушку бульйоном), до повної готовності м'яса і придбання індички рум'яної скоринки. Готовність можете перевірити, проткнув індичку зубочисткою - якщо виходить прозорий сік, значить - м'ясо готове. Перед подачею на стіл, вийміть з індички лимон, шматочки цибулі і яблука. Покладіть тушку соковитої індички на блюдо з листям салату або придумайте свій приклад подачі. Смачного.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Заварний торт - покроковий рецепт, фото 1 Заварний торт 90 6 4 з 5 - детальніше -
Еклер з масляним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Еклер з масляним кремом 50 5 2 з 5 - детальніше -
Шніцель свинячий в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель свинячий в духовці 50 2 3 з 5 - детальніше -