Розсипчасті і вершкові, ці півмісяці з сиром під назвою сочники, занадто гарні, щоб не спробувати їх відразу.
В першу чергу розбийте куряче яйце в глибоку миску (в якій будете замішувати тісто для майбутньої випічки). Засипте в миску цукор, додайте високої жирності сметану (можна навіть домашнього приготування) і за допомогою вилки або міксера збийте все, до об'єднання інгредієнтів.
Тепер засипте в миску, попередньо просіяне борошно, додайте розпушувач для тіста, нарізане дрібними кубиками і трохи підтале вершкове масло і замісіть (не соромтеся руками), до об'єднання продуктів і утворення однорідної густої, трохи пухкої маси. Залиште миску з тістом на деякий час постояти.
Самі, тим часом займіться підготовкою начинки для випічки. Для приготування начинки: покладіть в окрему миску сир (необхідно вибрати цей молочний продукт досить високої жирності, але не дуже рідкий) або сир рікотта. Потім розбийте в миску до сиру куряче яйце.
Потім посипте сир кукурудзяним крохмалем, додайте цукор і трохи ванільного порошку. Ретельно виделкою все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів в однорідну сирну суміш.
Тепер обережно розділіть вже настояне тісто приблизно на 8 частин. Потім кожну частину тіста за допомогою качалки розкачайте на трохи присипаному борошном столі в невеликий коржик (можна з допомогою кухонного блюдечка вирізати корж з тіста, щоб була більш правильної форми).
Далі ложкою розподіліть раніше приготовлену начинку з сиру з одного боку підготовленого коржа з тіста, рівномірно розподіливши шар. Потім загорніть другий край коржа, акуратно накривши сирну начинку (але не ховайте її повністю в тісто).
Викладіть заготовки з тіста з сиром на застелений пергаментним папером деко і змастіть кожен майбутній сочник заздалегідь збитими яйцями. Надішліть деко з випічкою в попередньо розігріту духовку і готуйте її при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.
Готову випічку сочник посипте рясно цукровою пудрою і подавайте до столу в супроводі гарячого напою.
Випадкові рецепти