Укр
Рус
thermomix thermomix
Бобові Другі страви Українська кухня

Сочевиця в горщику Російський мотив

( 4.6667 4 53 3 оцінки)
40 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Сочевиця в горщику Російський мотив - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: У горщику

опис

Пропоную рецепт пісної  страви. Ароматна сочевиця з овочами і ароматний пісний хлібець. Смакота незвичайна.

Інгредієнти

  • Розмарин 2 шт.
  • Кінза за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор 1 ст.л
  • Дріжджі 1 уп.
  • Сочевиця 1 скл.
  • Морква 1 шт.
  • Селера корінь 100 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Кабачок 200 г.
  • Помідор 1 шт.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Борошно пшеничне 2 скл.
  • Борошно житнє 1 скл.
  • Вода 250 мл.

Покроковий рецепт

  1. 01

    В посуді для вимішування тіста з'єднати дрібно рвані пряні трави, нарізану кінзу, теплу воду, дріжджі, сіль, цукор, житнє і пшеничне борошно і замісити тісто. Повільно підсипаючи борошно,  вимісити тісто на поверхні столу до повітряно-м'якого стану і накривши рушником поставити в тепле місце.

    Крок - 1
  2. 02

    Промиту сочевицю відварити у великому  обсязі води до повної готовності.

    Крок - 2
  3. 03

    В рослинній  олії  обсмажити нарізані кубиками селеру з морквою, потім додати кубики цибулі і кабачків, подрібнені томати (переважно без шкірки), передавленной часник, сіль, перець і трохи водички.

    Крок - 3
  4. 04

    У горщики викласти шарами варену сочевицю і протушковані  овочі (з рідиною).

    Крок - 4
  5. 05

    Змащеними  олією  руками викласти тісто на промащений  стіл, розділивши на 4 частини, виліпити хлібця (по діаметру горщика) або сформувати джгутики і викласти поверх овочів. Горщики з хлібцем помістити в прогріту до 200 º духовку і запікати 25 хвилин. До столу подавати з дрібно нарубаною кінзою.  

    Крок - 5

Оцінити рецепт