Сочевиця з м'ясом - популярна в Південній Америці перша страва у вигляді наваристого сочевичного супу зі свининою і спеціями. Пропонуємо автентичний рецепт його приготування. Незважаючи на екзотичне для нас походження, всі інгредієнти супу знайомі і легкодоступні. Сочевиця з м'ясом за цим рецептом виходить дуже апетитною і ситною.
Підготуйте інгредієнти для супу. Свинину вимийте, просушіть і наріжте порційними шматочками. Ріпчасту цибулю і зубчики часнику очистіть від лушпиння. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Помідори вимийте і висушіть.
Поставте на плиту каструлю або сковороду з високими бортиками і перекладіть туди підготовлену свинину. Влийте воду, щоб вона покрила м'ясо трохи більше ніж наполовину. Посоліть за смаком. Увімкніть середній вогонь і готуйте свинину до повного випаровування води (приблизно 30-40 хвилин).
Поставте на плиту сотейник, всипте туди попередньо промиту сочевицю, додайте шматочок цибулі, влийте воду і посоліть. Увімкніть вогонь і варіть сочевицю близько 25 хвилин.
На окрему сковороду викладіть помідори, шматочок цибулі і зубчики часнику і злегка підсмажте.
Окремо закип'ятіть воду і на 15 хвилин відпавте туди стручки сушеного перцю чилі.
Підсмажені овочі перекладіть зі сковороди в чашу блендера. Додайте замочений чилі разом з водою (якщо води мало, долийте ще трохи чистої), присоліть і перебийте до однорідності, щоб вийшов насичений томатний соус.
Коли вода на сковороді з м'ясом википить, свинина почне присмажуватися. Помішуючи, смажте її, щоб вона добре підрум'янилася. Свинина обсмажується у власному жирі, але, якщо вважаєте, що його недостатньо, можете додати трохи масла.
В добре зарум'янене м'ясо всипте нарізану картоплю і перемішайте для рівномірного розподілу продуктів. Протушкуйте все разом ще 2 хвилини. Влийте раніше зроблений томатний соус і знову перемішайте.
Коли соус закипить, відправте в сковороду з м'ясом відварну сочевицю разом з водою, в якій вона готувалася, перемішайте і варіть ще 10 хвилин. Сочевиця з м'ясом готова. Дайте супу трохи настоятися, а потім розлийте по порційних тарілках і подавайте до столу. Страва густа, навариста і дуже смачна. Смачного!
Випадкові рецепти