Смузі можна назвати повноцінною стравою, яка дає організму вітаміни і насичує його корисними мікроелементами і може замінити один прийом їжі або перекус.
Попередньо заморозьте банан. Очистіть шкірку. Наріжте його не надто товстими кружечками, покладіть в окрему ємність і поставте в морозильник на 3 години. Потім дістаньте і дайте йому постояти при кімнатній температурі хвилин 10. Кількість банана можете збільшити, все залежить від бажаного результату.
Підготуйте і інші продукти для смузі. Відразу відміряйте всі сипучі і рідкі інгредієнти в окремі ємності. Щоб вибрати стиглий і соковитий манго, кольору шкірки мало, так як він може бути різним - червоним, зеленим, жовтим. У стиглого манго гладенька шкірка, з насиченим і яскравим відтінком. Якщо на ньому ви побачили маленькі темні цятки, значить, він вже дозрів. Сполосніть водою манго, очистіть його, видаліть кісточку і наріжте його на невеликі шматочки.
Покладіть нарізану на шматочки м'якоть манго в чашу блендера. Потім додайте до нього цукор і сухе молоко. Замість цукру ви можете використовувати інший підсолоджувач, наприклад мед. А сухе молоко додають, щоб надати більш молочного смаку коктейлю.
Потім покладіть в чашу блендера заморожений банан. І залийте компоненти в чаші молоком і холодною, очищеною водою. Для приготування смузі використовуйте тільки чисту воду, ні в якому разі не беріть з-під крана.
Перебийте всі інгредієнти блендером починаючи з низькою швидкості поступово збільшуючи її до максимальної. Збивайте близько 2-3 хвилин, але не довше. Консистенція смузі повинна бути однорідного, пюреобразного стану, без крупинок фруктів.
Готове смузі перелийте в склянку і насолоджуйтеся. Готуйте смузі щодня, адже це зробити так легко і експериментуйте зі смаками, замінюючи одні фрукти на інші.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти