Кожен знає, що овочі та фрукти - це дуже корисно, але далеко не кожен любить ці продукти в чистому вигляді. Ось саме для такого випадку і придумані всілякі коктейлі та напої, які готуються легко і просто, а найголовніше - швидко. А ще можна приготувати смузі - оригінальна страва, яка представляла собою спочатку пюреподібний продукт, який потрібно було їсти ложкою. Якщо вам цікавий саме густий варіант напою, то ми можемо запропонувати дуже популярний і корисний рецепт - смузі з хурми, яка як не можна краще підходить для приготування такого коктейлю. До речі, така страва може не тільки виступати напоєм, але і цілком повноцінним сніданком.
У сучасному світі смузі дуже популярні, і це саме через простоту в приготуванні, а головне користі для організму людини. Хочу вам повідомити, що приготування смузі настільки захоплююче заняття, що якщо ви один раз приготуєте, вам захочеться експериментувати і компонувати різні інгредієнти ще і ще. Головна умова - потрібні фрукти або овочі проходять ретельну підготовку, тобто, миття та очищення від шкірки. Це необхідно для того, щоб частинки шкірки не траплялися в готовому десерті.
А ось, що стосується хурми, то хотілося б порекомендувати використовувати цей фрукт в замороженому вигляді, що додасть готовому смузі приємну консистенцію і смак. Для великих шанувальників супер густих смузі - цей варіант як не можна до речі, тим більше, що густоту його можна легко регулювати кількістю молока. Всі зі мною погодяться: хурма настільки ароматна, що досить додати молоко з корицею і готовий сніданок - смузі з хурми. Перш за все миємо плоди хурми і нарізаємо шматочками. Після цього поміщаємо їх в поліетиленовий пакет, який щільно закривається, і відправляємо в морозилку.
Витримуємо хурму в морозильній камері поки вона повністю замерзне, після чого викладаємо заморожені скибочки в чашу блендера. До речі, ви помітили, що ми не очищали плоди від шкірки, адже в нашому випадку це зовсім не обов'язково, так як фрукти проходять процес заморозки. Тепер заливаємо в блендер потрібну кількість свіжого молока і закриваємо кришку.
Збиваємо частки хурми з молоком в однорідну масу, яка вийде досить густою і трохи пишною.
Готовий смузі з хурми розливаємо в стакани і посипаємо зверху корицею. Подаючи до столу, прикрашаємо зверху листом хурми і ароматна, яскрава страва не тільки подарує вам неймовірну насолоду і радість, але ще і зробить щасливішим.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти