Смузі - однорідний напій, який готується з свіжих або заморожених фруктів, ягід, овочів. В який ви можете додавати соки, різні підсолоджувачі, не виключенням можуть бути горіхи і насіннячка.
Одним з фруктів для смузі візьміть авокадо. При його виборі зверніть увагу на колір шкірки, вона повинна бути темно-зеленого або коричневого кольору. Стиглість плоду можна перевірити ще й на пружність. Якщо його придавити пальцями і на ньому не залишається вм'ятин - плід стиглий. Гострим ножем розріжте авокадо уздовж по окружності. Потім розділіть на дві частини і вийміть насіннячко. Ложкою вийміть м'якоть з половинок і покладіть відразу в чашу блендера.
Також в смузі додайте солодкий банан. Беріть банан рівномірного жовтого кольору, без ушкоджень шкірки і він повинен бути пружний і твердий. Не беріть переспілі банани для смузі. Можете сполоснути банан і очистити шкірку. Покладіть банан на обробну дошку і розріжте його на кілька шматочків. Перекладіть нарізані шматочки банана в чашу блендера з наявним там вже авокадо.
У смузі часто додають лід. І тому, якщо ви вирішили приготувати холодне, бадьоряче смузі з льодом, не забудьте заздалегідь його заморозити, використовуючи лоток для льоду або спеціальний пакет. Покладіть шматочки льоду в чашу блендера.
Так як авокадо і банан не мають сильно вираженого запаху, додайте в смузі свіжовичавлений апельсиновий сік (можете замінити соком з пакета, але смузі буде менш вітамінізованим, тому що в свіжих фруктах міститься більше вітамінів). В якості підсолоджувача додайте рідкий мед (можете замінити цукром, солодким сиропом, за бажанням).
А щоб надати смузі ніжної і кремової консистенції, покладіть до решти інгредієнтів в чаші блендера, грецький йогурт. Включивши блендер на високу швидкість, перемішайте інгредієнти до пюреобразного стану.
Готове смузі розлийте по склянках і відразу ж випийте. Не зберігайте смузі, так як воно швидко псується. Готуйте смузі кожен день, щоб наповнити організм вітамінами і бути бадьорим.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти