Приготуйте чудово ніжну і смачну добавку до стейків і інших страв. Сметанний соус зі шпинатом готується просто і швидко. Візьміть рецепт за основу і експериментуйте зі складом, додаючи овочі, морепродукти або м'ясо.
Для приготування соусу віддавайте перевагу молодому ніжному шпинату. Можна використовувати як свіжий, так заморожений овоч. Шпинат ретельно вимийте під проточною водою.
Поставте на плиту каструлю з водою на середній або сильний вогонь. Доведіть рідину до кипіння і всипте шпинат і зменшіть температуру. Готуйте протягом 3-4 хвилин. Після чого відкиньте на друшляк і дайте охолонути.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Варений шпинат візьміть в руку і злегка відіжміть, щоб позбутися від зайвої води. Викладіть зелень на робочу дошку і подрібніть.
Поставте сковороду на середній вогонь. Влийте оливкову олію. Її можна замінити рослинним аналогом. У розігріту жаровню висипте цибулю. Обсмажте, постійно помішуючи, протягом хвилини.
Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через спеціальний прес або натріть на дрібній тертці. Додайте часник в сковороду.
Сюди ж відправте подрібнений шпинат. Переміксуйте і обсмажуйте 1-2 хвилини. Всипте сушений чебрець. Замінити його можна орегано, сумішшю італійських або прованських трав. Додайте чорний мелений перець і сіль.
Викладіть в жаровню вершковий сир. Щоб зробити страву більш дієтичною, замість сирного продукту, можна використовувати сметану. Перемішайте і влийте в суміш молоко і притрусіть натертим на крупній тертці твердим сиром.
Тушкуйте протягом хвилини і зніміть з вогню. Подавайте соус зі стравами з м'яса, з макаронами та іншими основними стравами. Смачного!
Випадкові рецепти