Сметанний соус до риби - смачне доповнення до будь-яких морепродуктів, а також м'ясних і вегетаріанських страв. Особливість даного рецепта в тому, що він не містить глютену і тому підходить людям з алергією на цей білок.
Візьміть чисту миску для змішування і відправте туди сметану.
Всипте сушений часник і ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком. Якщо хочете, можете взяти свіжий часник, але у сушеного м'якше аромат.
Додайте мелений чорний перець. При бажанні використовуйте інші види перцю, наприклад, білий, чилі або суміш різних видів.
Посоліть за смаком. Ми використовуємо звичайну кам'яну сіль, але, якщо хочете зробити сметанний соус більш корисним, візьміть морську або рожеву Гімалайську. Знову ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком.
Лимон вимийте і висушіть. Розріжте його навпіл і вичавіть сік. Свіжовичавлений лимонний сік відправте в миску з соусом. Гарненько все перемішайте.
Свіжий кріп вимийте, обтрусіть від вологи і просушіть паперовим рушником. Дрібно порубайте гілочки кропу ножем і додайте в соус. Ще раз перемішайте.
Спробуйте суміш на смак і, якщо потрібно, додайте спеції. Сметанний соус до риби готовий. Сметана надає йому ніжну текстуру і вершковий присмак, а кріп і лимонний сік - свіжість. Крім того, в цьому соусі зовсім немає глютену. Він густий за рахунок сметани, тому додаткові загусники не потрібні. Перекладіть сметанний соус в креманку і використовуйте за призначенням. Він поєднується з безліччю страв, але найкраще з рибою і морепродуктами. Подавайте соус зі смаженими рибними стейками, кальмарами і креветками. Він також відмінно поєднується з картоплею фрі. Смачного!
Випадкові рецепти