Цей рецепт використовує суміш сметани, вершкового сиру і майонезу, щоб створити один гострий, ароматний і вершковий французький сметанний соус.
У велику сковороду покладіть шматочок вершкового масла і на середньому вогні розтопіть його. Потім додайте в сковороду трохи оливкового масла.
Далі очистіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю і на кухонній дошці наріжте її дрібними кубиками. Додайте цибулю в сковорідку в розпечене мало і обсмажуйте, помішуючи, до напівпрозорості (при необхідності зменшіть вогонь, щоб запобігти горінню).
Додайте в сковорідку яловичий бульйон (заздалегідь підготовлений) і продовжуйте готувати, поки цибуля не вбере всю рідину, і поки вона не стане м'якою і досить карамелізованою. Зніміть сковорідку з вогню і дайте охолонути обсмаженій цибулі.
Тим часом в глибокій мисці змішайте сметану (краще високої жирності і густу, краще навіть домашнього приготування), вершковий сир і майонез до отримання однорідної кремової консистенції. Для кращого змішування скористайтеся міксером, це ж і прискорить процес.
Далі засипте в утворену сметанну суміш раніше обсмажену і охолоджену цибулю і знову все добре перемішайте, але вже кухонною лопаткою.
Додайте в миску так само залишені спеції. А саме: засипте цибульний і часниковий порошок, сушену петрушку, насіння селери, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, а так само дрібку цукру. Ретельно все перемішайте, а потім спробуйте суміш і відрегулюйте спеції на свій смак. Пам'ятайте, однак, що аромат буде значно посилюватися, так як спеції виявляться трохи пізніше, тому будьте обережні, не переборщіть.
Накрийте миску з підготовленою сметанною масою щільно харчовою плівкою, і поставте в холодильник на всю ніч. Коли будете готові вживати готовий сметанний соус, розмішайте його і прикрасьте нашаткованою зеленою цибулею. Подавайте з чіпсами або свіжими овочами.
Випадкові рецепти