Сметанний соус із зеленню і часником потрібно обов'язково спробувати приготувати. Він ідеально поєднується зі стейком, куркою, рибою, овочами, пирогами і використовується як соус для пасти.
Для того, щоб приготувати сметанний соус із зеленню і часником, необхідно підготувати деякі інгредієнти. Виберіть невелику цибулину, очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою. Покладіть на кухонну дошку і наріжте дрібними кубиками за допомогою ножа. Надішліть подрібнену цибулю в чисту миску.
Далі вам знадобиться часник. Візьміть головку і відокремте від неї зуби. Якщо вам подобається більш міцний соус, використовуйте більше часнику. Очистіть від лушпиння. На тій же кухонній дошці розріжте кожен зубчик спочатку навпіл, а потім наріжте тонкими пластинками. Відкладіть подрібнений часник в сторону.
Тепер приступайте до підготовки зелені. Листя петрушки сполосніть під проточною водою і обсушіть. Подрібніть ножем на кухонній дошці так дрібно, як тільки зможете. Складіть зелень петрушки в окрему мисочку.
Необхідний ще такий інгредієнт, як свіжий чебрець. Заздалегідь вимийте і висушіть його. Відокремте листя від стебла. Подрібніть дуже дрібно тільки листя. Відкладіть в сторону.
Коли всі інгредієнти підготовлені, можна приступати безпосередньо до приготування соусу. Візьміть глибоку сковорідку і поставте її на вогонь. Налийте невелику кількість оливкової олії і додайте трохи більше вершкового.
Коли олія нагріється, киньте в сковорідку подрібнену цибулю. Через кілька хвилин додайте нарізаний часник і перемішайте. Коли вміст сковорідки трохи підрум'яниться, додайте кілька ложок білого вина. Його можна замінити овочевим або курячим бульйоном. Перемішайте ще кілька разів.
Тепер додайте в сковорідку до злегка підрум'яненої цибулі і часнику потрібну кількість жирної і густої сметани. Киньте подрібнене листя петрушки і чебрецю. Приправте сіллю і чорним меленим перцем. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
Готуйте сметанний соус із зеленню і часником на маленькому вогні, поки він не стане густішим. Перед тим, як вимикати вогонь, спробуйте його на смак, можливо потрібно додати трохи солі або перцю. Коли соус стане потрібної консистенції, зніміть сковорідку з вогню і залиште остигати. Смачного!
Випадкові рецепти