Укр
Рус
Сметана Соуси Українська кухня

Сметана

( 4.8261 4 523 23 оцінки)

3850 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Сметана - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Тим, хто займається випічкою, добре відомо, що без молочних продуктів в цій справі не обійтися. Особливо часто ми вживаємо в процесі приготування всіляких кондитерських виробів не що інше, як сметану. Найчастіше, не завжди вдається купити в магазині цей продукт свіжим і якісним тому звичайно ж, дуже здорово, якщо під рукою є домашня сметана. А зробити її цілком реально самостійно і без особливих напряг. Якщо ви ще не знаєте, як готувати сметану в домашніх умовах, познайомтеся з нашим рецептом, і у вас ніколи не буде проблем з солодкою і пікантною випічкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сметана" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири16.1 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії172 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви хоча б раз приготуєте сметану самі, ви настільки до цього звикнете, що в холодильнику будете завжди мати свіжий і натуральний продукт. А маючи в запасі сметану, буде дуже легко займатися готуванням як випічки, так і інших всіляких страв. Тим більше, що для її приготування потрібно не так вже й багато. Всього вершки з молоком та трохи часу, ну і чистий посуд на додачу. Отже, беремо досить густі вершки і наливаємо в чисту, суху банку.

Крок - 1
02

Тепер з половинки лимона видавлюємо в банку з вершками сік, його вийде не менше 2 чайних ложок.

Крок - 2
03

Вершки з соком добре перемішуємо ложкою, після чого доливаємо свіже молоко. Закриваємо банку кришкою і добре збовтуємо. Після цього кришку з банки знімаємо і накриваємо паперовою серветкою, яку щільно закріплюємо гумкою. Хоча краще використовувати тонку тканину, щоб вміст банки як би дихав, і залишаємо на ніч або навіть на добу. Так сметана буде більш ароматною.

Крок - 3
04

По закінченню цього часу знімаємо тканину або папір з банки і ще раз перемішуємо сметану ложкою. За консистенцією така сметана може бути трохи рідше, але смак від цього абсолютно не зміниться.

Крок - 4
05

Готову сметану можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів, хоча я дуже сумніваюся, що вона так надовго затримається. В якості додаткових інгредієнтів можна використовувати для приготування сметани штучні згущувачі, але це вже буде зовсім інший продукт, тому краще все ж обійтися без них. Адже що може бути краще домашньої сметанки хоч в пиріжках, хоч в булочках або тортах, та просто в якості добавки до млинців або драників. А вже будь-який борщ, приправлений сметаною, приготовленою власними руками, буде просто чудовий. Загалом, головне приготувати сметану, а вже застосування для неї обов'язково знайдеться.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мімоза з горбушею - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з горбушею 45 4 3 з 5 - детальніше -
Заливне з язика свинячого - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з язика свинячого 80 4 3 з 5 - детальніше -
Соус зі сметани з гірчицею - покроковий рецепт, фото 1 Соус зі сметани з гірчицею 35 1 2 з 5 - детальніше -