Найпопулярніший індійський рецепт приготування курки. Курячі стегенця, мариновані в йогурті разом зі спеціями і смажені в духовці до готовності.
Зробіть надрізи з обох сторін, попередньо вимитих і просушених паперовим рушником стегенець курки, і викладіть на тарілку. Додайте в миску з м’ясом трохи лимонного соку, рясно їх посоліть, і ретельно розітріть з усіх боків.
Потім рясно посипте окосту порошком куркуми, додайте трохи кашмірської (томатної) пасти з червоного перцю чилі (можна використовувати так само як приправу аджику) і зовсім трохи їмбирно-часникової пасти і знову добре розітріть по всім шматочках м’яса. Охолодіть, щоб замаринувати курку протягом 20-25 хвилин.
Для приготування 2-го маринаду змішайте в мисці густий, високої жирності йогурт, що залишилася кашмірську (томатну) пасту з червоного перцю чилі і залишившуся їмбирно-часникову пасту.
Долийте так само в миску лимонний сік, засипте порошок гарам масала, насіння карамболя, трохи спецій до м яса і грам борошна. Ретельно все збийте, до об’єднання інгредієнтів і утворення однорідної маси.
Далі засипте в миску сіль, пластівці чилі або червоний мелений перець і знову ретельно все перемішайте.
Покладіть скибочки маринованої курки в іншу миску, додайте 2-й приготовлений маринад і добре потріть кожен шматочок. Відставте, щоб маринувати далі протягом 1 години. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Змастіть деко олією, покладіть шматочки курячого стегенця і нанесіть маринад. Поставте деко з вмістом в розігріту духовку і запікайте 30 хвилин.
Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте її тонкими скибочками. Відріжте краї помідора і наріжте ще віялом. Поріжте попередньо вимитий і очищений від шкірки огірок по діагоналі і далі наріжте віялом.
Розріжте лимон навпіл і очистіть шкірку за допомогою ножа і зав’яжіть так званий хвіст. Помістіть гілочку м’яти зверху. Змастіть топленим маслом зверху.
Помістіть цибульні скибочки, помідори, часточки лимона і огірка на одну сторону тарілки, а курку з іншої. Посипте зверху гарам масала і подавайте смажені стегенця гарячими.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти