Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Смажені стегенця

( 4.8919 4 537 37 оцінок)

3727 - переглядів
35 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Найпопулярніший індійський рецепт приготування курки. Курячі стегенця, мариновані в йогурті разом зі спеціями і смажені в духовці до готовності.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені стегенця" (на 100 грам)

  • Білки9.2 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи5.2 гр.
  • Калорії124 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Зробіть надрізи з обох сторін, попередньо вимитих і просушених паперовим рушником стегенець курки, і викладіть на тарілку. Додайте в миску з м’ясом трохи лимонного соку, рясно їх посоліть, і ретельно розітріть з усіх боків.

Крок - 1
02

Потім рясно посипте окосту порошком куркуми, додайте трохи кашмірської (томатної) пасти з червоного перцю чилі (можна використовувати так само як приправу аджику) і зовсім трохи їмбирно-часникової пасти і знову добре розітріть по всім шматочках м’яса. Охолодіть, щоб замаринувати курку протягом 20-25 хвилин.

Крок - 2
03

Для приготування 2-го маринаду змішайте в мисці густий, високої жирності йогурт, що залишилася кашмірську (томатну) пасту з червоного перцю чилі і залишившуся їмбирно-часникову пасту.

Крок - 3
04

Долийте так само в миску лимонний сік, засипте порошок гарам масала, насіння карамболя, трохи спецій до м яса і грам борошна. Ретельно все збийте, до об’єднання інгредієнтів і утворення однорідної маси.

Крок - 4
05

Далі засипте в миску сіль, пластівці чилі або червоний мелений перець і знову ретельно все перемішайте.

Крок - 5
06

Покладіть скибочки маринованої курки в іншу миску, додайте 2-й приготовлений маринад і добре потріть кожен шматочок. Відставте, щоб маринувати далі протягом 1 години. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Крок - 6
07

Змастіть деко олією, покладіть шматочки курячого стегенця і нанесіть маринад. Поставте деко з вмістом в розігріту духовку і запікайте 30 хвилин.

Крок - 7
08

Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте її тонкими скибочками. Відріжте краї помідора і наріжте ще віялом. Поріжте попередньо вимитий і очищений від шкірки огірок по діагоналі і далі наріжте віялом.

Крок - 8
09

Розріжте лимон навпіл і очистіть шкірку за допомогою ножа і зав’яжіть так званий хвіст. Помістіть гілочку м’яти зверху. Змастіть топленим маслом зверху.

Крок - 9
10

Помістіть цибульні скибочки, помідори, часточки лимона і огірка на одну сторону тарілки, а курку з іншої. Посипте зверху гарам масала і подавайте смажені стегенця гарячими.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Паста з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Яєчня бовтанка - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня бовтанка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Класичний торт Снікерс 100 5 4 з 5 - детальніше -