Смажені сирні кульки - рум'яна, апетитна і дуже смачна закуска. Якщо ви любите сир, цей рецепт для вас. У ньому розповідається, як зробити рум'яні кульки з моцарелли з часником і орегано. Страва легко і швидко готується, виходить ніжною і ситною і до того ж зберігається кілька днів, не втрачаючи смакових якостей!
Підготуйте інгредієнти для сирних кульок. Моцареллу або інший сир (бринзу, сулугуні і т. п.) Натріть на тертці. Куряче яйце вимийте і висушіть.
Приготуйте тісто. З'єднайте в одній мисці тертий сир, сіль, чорний мелений перець і сушене орегано. Всипте в загальну масу пшеничне борошно. Вбийте яйце. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Потроху зачерпуйте вийшовше сирне тісто рукою або ложкою, формуйте невеликі кульки і викладайте на тарілку.
В окрему миску насипте панірувальні сухарі. По черзі занурюйте в них кульки і ретельно паніруйте з усіх боків.
У глибокій сковороді або сотейнику розігрійте рослинне масло для фритюру. Коли його температура досягне 180 градусів Цельсія (вимірюється кухонним термометром), відправте в сковороду підготовлені кульки і смажте до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків.
Добре зарум'янені смажені сирні кульки перекладайте на паперовий рушник, щоб він ввібрав надлишки жиру, а потім викладайте на блюдо для подачі. Завдяки золотої скоринці вони виглядають дуже апетитно.
Випадкові рецепти