Неймовірно смачні пікантні смажені креветки. Розлітаються зі столу за лічені хвилини. Ідеальні як в якості закуски, так і з гарніром.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Петрушку подрібніть і викладіть в окрему ємність.
Креветки розморожуйте поступово на нижній полиці холодильника, або залиште при кімнатній температурі. Ретельно вимийте їх під проточною водою і дайте стекти зайвій рідині. Очистіть морепродукти і викладіть в глибоку миску. Панцирі після очищення складіть в целофановий пакет і відправте в морозильну камеру. Надалі, їх можна використовувати для приготування бульйону.
Поставте на плиту сковороду з товстим дном. Влийте невелику кількість оливкової олії. В якості альтернативи можна взяти соняшникову або виноградну. У розігріту жаровню викладіть креветки. Якщо сковорода невелика, готуйте морепродукти в 2 підходи. Так креветки прожаряться максимально рівномірно.
Обсмажте морепродукти протягом 2 хвилин, потім додайте часник. Продовжуйте готувати 4-5 хвилин, періодично перемішуючи, щоб не дати ніжному м'ясу пригоріти.
Переверніть морепродукти і посипте пластівцями перцю чилі, сіллю і подрібненою петрушкою. Продовжуйте смажити ще 5-6 хвилин до готовності. Кількість гострого перцю регулюйте за своїми уподобаннями. При необхідності, можна обмежитися чорним меленим перцем або замінити копченою паприкою.
Смажені морепродукти викладіть на порційну тарілку і притрусіть чорним меленим перцем. Подавайте креветки як самостійну страву з хлібними тостами, або з макаронами або рисом. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти