Смажені банани - незвичайний для нас, але оригінальний і апетитний десерт, який дуже популярний в Індії. У рецепті розповідається, як смачно посмажити банани в клярі з яйця, борошна і молока. А подати їх на стіл ми пропонуємо з морозивом.
Для приготування кляру з'єднайте в одній мисці молоко, просіяне борошно, яйця, цукрову пудру, ванільний цукор і кокосову стружку. Збийте інгредієнти міксером до однорідності. Замість міксера можна перемішати вміст миски виделкою, але на це піде трохи більше часу, так як доведеться стежити, щоб не було грудочок.
Банани (бажано трохи недозрілі) вимийте, просушіть і звільніть від шкірки. Очищені банани розріжте уздовж навпіл.
Кожну половинку занурте в раніше приготовлений кляр. На антипригарній сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть туди покриті кляром шматочки бананів. Смажте до появи золотисто-коричневої скоринки з усіх боків.
Мигдальні горіхи поріжте ножем в крихту середньої фракції. Так само поступіть з очищеними волоськими горіхами.
Сервіруйте страву. Викладіть смажені банани на тарілку. Поряд покладіть кульку морозива (у нас ванільний пломбір з сухофруктами). Присипте десерт подрібненими волоськими горіхами, мигдалем і тертим шоколадом. Прикрасьте зверху листочками свіжої м'яти. Подавайте смажені банани відразу після приготування, поки морозиво не розтануло. Це простий, але неймовірно смачний десерт.
Випадкові рецепти