Приготуйте смачну і оригінальну закуску на святковий стіл. Смажені баклажани з фаршем в клярі не залишаться непоміченими і швидко розлетяться зі столу.
У глибоку миску викладіть фарш і влийте кулінарне вино. Додайте, пропущений через спеціальний прес або нарізаний дрібними кубиками часник. Притрусіть сіллю і чорним меленим перцем. Залиште на 10 хвилин.
Баклажани ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Обріжте краї. Першу скибочку ріжте не до кінця, залишивши 3 мм. Другу відрізайте повністю. Таким чином повинні вийти шматочки, з'єднані між собою у вигляді черепашки. Викладіть їх в окрему ємність і посипте невеликою кількістю солі.
Зелену цибулю наріжте тонкими кружечками. Таким же чином подрібніть зелений перець чилі.
Моркву очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зубчики часнику розплющіть бічною стороною ножа і наріжте максимально дрібно. Сушений чилі поріжте дрібними шматочками.
Приготуйте соус. У невелику ємність додайте кетчуп, соус Дубанджанг, цукор, устричний соус, кукурудзяний сироп, оцет і воду. Переміксуйте до однорідного стану. Для приготування крохмальної води, в невеликій ємності змішайте крохмаль і воду.
У зручну миску всипте крохмаль. Ретельно обваляйте в ньому баклажани з усіх боків. Струсіть надлишки і перекладіть овочі в окреме сухе блюдо.
Заповніть баклажани-черепашки невеликою кількістю свинячого фаршу.
У глибокій мисці приготуйте кляр. Змішайте порошок для смаження, крохмаль і холодну воду.
Знову обваляйте баклажани в крохмалі і покрийте кляром. Поставте каструлю з маслом на сильний вогонь і розігрійте його до 170 ° С. Обсмажте баклажани до золотистої скоринки.
Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте трохи масла. Викладіть зелену цибулю, часник і сушений перець чилі. Обсмажте протягом 2 хвилин і всипте моркву і зелений чилі. Влийте рідкі інгредієнти соусу і доведіть суміш до кипіння. Додайте крохмальну воду. Як тільки маса почне кипіти, вимкніть вогонь.
Готові баклажани викладіть на порційне блюдо і полийте соусом. За бажанням посипте рубаним арахісом. Смачного!
Випадкові рецепти