Укр
Рус
Баклажани Другі страви Білоруська кухня

Смажені баклажани з фаршем в клярі

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

829 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажені баклажани з фаршем в клярі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Приготуйте смачну і оригінальну закуску на святковий стіл. Смажені баклажани з фаршем в клярі не залишаться непоміченими і швидко розлетяться зі столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені баклажани з фаршем в клярі" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири2 гр.
  • Вуглеводи16 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску викладіть фарш і влийте кулінарне вино. Додайте, пропущений через спеціальний прес або нарізаний дрібними кубиками часник. Притрусіть сіллю і чорним меленим перцем. Залиште на 10 хвилин.

Крок - 1
02

Баклажани ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Обріжте краї. Першу скибочку ріжте не до кінця, залишивши 3 мм. Другу відрізайте повністю. Таким чином повинні вийти шматочки, з'єднані між собою у вигляді черепашки. Викладіть їх в окрему ємність і посипте невеликою кількістю солі.

Крок - 2
03

Зелену цибулю наріжте тонкими кружечками. Таким же чином подрібніть зелений перець чилі.

Крок - 3
04

Моркву очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зубчики часнику розплющіть бічною стороною ножа і наріжте максимально дрібно. Сушений чилі поріжте дрібними шматочками.

Крок - 4
05

Приготуйте соус. У невелику ємність додайте кетчуп, соус Дубанджанг, цукор, устричний соус, кукурудзяний сироп, оцет і воду. Переміксуйте до однорідного стану. Для приготування крохмальної води, в невеликій ємності змішайте крохмаль і воду.

Крок - 5
06

У зручну миску всипте крохмаль. Ретельно обваляйте в ньому баклажани з усіх боків. Струсіть надлишки і перекладіть овочі в окреме сухе блюдо.

Крок - 6
07

Заповніть баклажани-черепашки невеликою кількістю свинячого фаршу.

Крок - 7
08

У глибокій мисці приготуйте кляр. Змішайте порошок для смаження, крохмаль і холодну воду.

Крок - 8
09

Знову обваляйте баклажани в крохмалі і покрийте кляром. Поставте каструлю з маслом на сильний вогонь і розігрійте його до 170 ° С. Обсмажте баклажани до золотистої скоринки.

Крок - 9
10

Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте трохи масла. Викладіть зелену цибулю, часник і сушений перець чилі. Обсмажте протягом 2 хвилин і всипте моркву і зелений чилі. Влийте рідкі інгредієнти соусу і доведіть суміш до кипіння. Додайте крохмальну воду. Як тільки маса почне кипіти, вимкніть вогонь.

Крок - 10
11

Готові баклажани викладіть на порційне блюдо і полийте соусом. За бажанням посипте рубаним арахісом. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тріска з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Тріска з овочами 50 2 3 з 5 - детальніше -
Хек смажений - покроковий рецепт, фото 1 Хек смажений 40 3 2 з 5 - детальніше -
Піца без дріжджів - покроковий рецепт, фото 1 Піца без дріжджів 40 3 3 з 5 - детальніше -