Смажений тофу з овочами - смачна і корисна вегетаріанська страва. Пропонуємо рецепт приготування смаженого тофу з брокколі в китайському стилі. Завдяки спецій страва виходить насиченою за смаком і ароматом, а соєвий сир тофу, в якому багато рослинного білка, робить його поживним. Це ідеальна страва для вегетаріанців і тих, хто поститься.
Вийміть тофу з упаковки, оберніть паперовими рушниками в 2 шари, покладіть на тарілку, зверху накрийте іншою тарілкою і відправте в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини (або до сухості).
Висушений тофу наріжте порційними шматочками. Кожен шматочок промакніть паперовими рушниками, щоб не було вологи.
Розігрійте на антипригарній сковороді рослинне масло (соняшникове, кукурудзяне, оливкове, рапсове і т. п.). Додайте кунжутне масло і на середньо-сильному вогні обсмажте шматочки тофу до золотистого (приблизно по 2-4 хвилини з кожного боку). Підсмажений соєвий сир перекладіть на тарілку.
Брокколі вимийте, просушіть і розберіть на суцвіття. Надішліть капусту на ту ж сковороду, де до цього смажився тофу, влийте овочевий бульйон (або просто воду) і тушкуйте під закритою кришкою на середньо-слабкому вогні 5 хвилин.
Зніміть кришку, знову підніміть вогонь до середньо-сильного, додайте подрібнений часник, тертий імбир і трохи кунжутного масла. Перемішайте і смажте до м'якості овочів.
Влийте соєвий соус і агавових сироп і перемішайте вміст сковороди. Додайте рисовий оцет і розведений водою кукурудзяний крохмаль і знову перемішайте.
Всипте підсмажені насіння кунжуту і, помішуючи, смажте все разом до загустіння соусу. Поверніть смажений тофу на сковороду з овочами, перемішайте, щоб соус і спеції рівномірно розподілилися між сиром і брокколі, і зніміть сковороду з плити.
Подавайте смажений тофу з овочами по-китайськи з гарніром з відвареного рису. Зверху присипте страву подрібненою зеленою цибулею і підсмаженим кунжутом. Смачного!
Випадкові рецепти