Укр
Рус
Сир Другі страви Корейська кухня

Смажений тофу з овочами

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

707 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажений тофу з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажений тофу з овочами - смачна і корисна вегетаріанська страва. Пропонуємо рецепт приготування смаженого тофу з брокколі в китайському стилі. Завдяки спецій страва виходить насиченою за смаком і ароматом, а соєвий сир тофу, в якому багато рослинного білка, робить його поживним. Це ідеальна страва для вегетаріанців і тих, хто поститься.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажений тофу з овочами" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії65 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вийміть тофу з упаковки, оберніть паперовими рушниками в 2 шари, покладіть на тарілку, зверху накрийте іншою тарілкою і відправте в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини (або до сухості).

Крок - 1
02

Висушений тофу наріжте порційними шматочками. Кожен шматочок промакніть паперовими рушниками, щоб не було вологи.

Крок - 2
03

Розігрійте на антипригарній сковороді рослинне масло (соняшникове, кукурудзяне, оливкове, рапсове і т. п.). Додайте кунжутне масло і на середньо-сильному вогні обсмажте шматочки тофу до золотистого (приблизно по 2-4 хвилини з кожного боку). Підсмажений соєвий сир перекладіть на тарілку.

Крок - 3
04

Брокколі вимийте, просушіть і розберіть на суцвіття. Надішліть капусту на ту ж сковороду, де до цього смажився тофу, влийте овочевий бульйон (або просто воду) і тушкуйте під закритою кришкою на середньо-слабкому вогні 5 хвилин.

Крок - 4
05

Зніміть кришку, знову підніміть вогонь до середньо-сильного, додайте подрібнений часник, тертий імбир і трохи кунжутного масла. Перемішайте і смажте до м'якості овочів.

Крок - 5
06

Влийте соєвий соус і агавових сироп і перемішайте вміст сковороди. Додайте рисовий оцет і розведений водою кукурудзяний крохмаль і знову перемішайте.

Крок - 6
07

Всипте підсмажені насіння кунжуту і, помішуючи, смажте все разом до загустіння соусу. Поверніть смажений тофу на сковороду з овочами, перемішайте, щоб соус і спеції рівномірно розподілилися між сиром і брокколі, і зніміть сковороду з плити.

Крок - 7
08

Подавайте смажений тофу з овочами по-китайськи з гарніром з відвареного рису. Зверху присипте страву подрібненою зеленою цибулею і підсмаженим кунжутом. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лазанья з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з сиром 75 5 3 з 5 - детальніше -
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -