Цей рецепт смаженого рису з м'ясом займає 15 хвилин. Це дуже смачно, і всім такий рис точно сподобається, без сумніву. Його легко приготувати на вечерю.
Курку наріжте невеликими шматочками. Змішайте її з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю, соєвого соусу, оливкового або рослинного масла і дрібкою харчової соди. Відкладіть м'ясо маринуватися на 30 хвилин.
Розбийте в миску курячі яйця. Збийте їх добре за допомогою вінчика.
Нагрійте на сильному вогні сковорідку (вок) або сотейник. Додайте в неї досить багато рослинної олії. Перемішайте, щоб дно було добре вкрите. Зачекайте, поки не піде дим, потім влийте в сковорідку раніше збите яйце. Щоб воно стало пухнастим, буде потрібно близько 30-50 секунд. Розбийте його на дрібні шматочки і відкладіть в сторону.
Додайте ще масла в ту ж сковороду. Розігрійте і додайте замариновану курку. Обсмажте м'ясо близько 1-2 хвилин. Потім відсуньте його в сторону, щоб залишилося місце для овочів.
Далі додайте всі овочі: заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений часник, дрібно нарізана червона цибуля, трохи зеленого горошку і нарізану кубиками моркву. Смажте все, помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
Коли цибуля стане майже прозорою, посоліть все за смаком. Добре перемішайте. Перекладіть вміст сковороди в миску і відставте в сторону.
Далі відваріть рис. Охолодіть його і розпушіть руками. Увімкніть газ на максимальну потужність, нагрійте знову сковорідку приблизно 15 секунд. Потім додайте в неї рослинне масло. Відразу після цього додайте рис. Використовуючи лопатку, перемішайте, щоб розбити великі шматки.
Смажте рис, помішуючи, близько 3-5 хвилин. Потім додайте в сковорідку трохи світлого соєвого соусу і трохи більше темного соєвого соусу. Тепер потрібно ретельно все перемішати. Зробіть це швидко. Оскільки сковорідка вже була гарячою, рідина швидко випарується, і вам ніколи не вдасться перемішати все рівномірно.
Як тільки не буде видно білого рису, додайте в сковорідку всі раніше підготовлені інгредієнти - овочі, м'ясо і яйце. Змішайте все разом. Дайте вмісту протомитися приблизно 2 хвилини, щоб інгредієнти розчинилися одне в одному. У смажений рис з м'ясом додайте зелену цибулю прямо перед подачею на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти