Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Смажений окунь

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

961 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажений окунь - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Соковитий, апетитний і дуже смачний смажений окунь на вечерю. Така рибка відмінно поєднується з будь-яким гарніром, так що сміливо приступайте до готування!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажений окунь" (на 100 грам)

  • Білки11.5 гр.
  • Жири7.3 гр.
  • Вуглеводи11.8 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте маринад для риби. У невелику глибоку миску викладіть грецький йогурт. В якості альтернативи, можна використовувати звичайний простий йогурт, або сметану. Всипте мелений часник.

Крок - 1
02

Лимон ретельно промийте і обдайте окропом. Розріжте і вичавіть сік. Щоб в загальну суміш не потрапили кісточки, видавіть в окрему ємність, а потім відправте до решти інгредієнтів. Додайте Масала для риби. Якщо є необхідність замінити дану суміш, можна зробити її самостійно. Для цього використовуйте гвоздику, мускатний горіх, перець чилі, імбир, куркуму, коріандр, чорний мелений перець і кардамон. Кількість спецій і пропорції вибирайте на свій смак.

Крок - 2
03

Додайте сіль і ретельно переміксуйте суміш до однорідного стану.

Крок - 3
04

Рибу почистіть і ретельно вимийте під проточною водою. Просушіть паперовими рушниками і викладіть у велику глибоку форму.

Крок - 4
05

Кожного окуня ретельно змастіть маринадом з усіх боків. Особливу увагу приділіть черевцю. На спинках зробіть неглибокі поперечні надрізи.

Крок - 5
06

Накрийте ємність з рибою харчовою плівкою і залиште маринуватися при кімнатній температурі протягом 30-45 хвилин.

Крок - 6
07

У зручну тарілку насипте борошно і обваляйте в ній рибу. Поставте на плиту велику сковороду з товстим дном.

Крок - 7
08

Влийте оливкову або соняшникову олію. У розігріту жаровню викладіть окунів. Накрийте кришкою і обсмажте протягом 3-4 хвилин на середньому вогні. Через зазначений час, переверніть рибу і продовжуйте готувати під кришкою ще 4 хвилини.

Крок - 8
09

Готових окунів викладіть на порційне блюдо. Прикрасьте нарізаною соломкою болгарським перцем і шматочками лимона. Приємного вам апетиту!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вівсяна каша веганська - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяна каша веганська 25 2 2 з 5 - детальніше -
Пудинг сирний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг сирний 45 2 3 з 5 - детальніше -
Американські пончики - покроковий рецепт, фото 1 Американські пончики 75 3 3 з 5 - детальніше -
Курка цілком у духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка цілком у духовці 85 1 3 з 5 - детальніше -