Деякі люди побоюються їсти рибу, тому що не знають навколишнього середовища, звідки вона прийшла або розвелася. Проте, карась, як правило, міститься в екологічно чистому середовищі.
Характерною рисою карасів є форма їх тіла: високі, короткі, сильно сплощені з боків. У карася довгий спинний плавник, який закінчується на кордоні з хвостовим плавцем. Оскільки він широко відомий як золотий, його тіло жовтувато-коричневого кольору. В середньому виловлена риба становить від 20 до 35 см. Такий карась схожий на повноцінного коропа, але, як і цей, у нього немає вусів. Основна їжа карася - придонна рослинність і маленькі тваринки (личинки мотиля), тому м'ясо цієї риби досить корисне. Викладіть борошно на тарілку. Додайте сіль і чорний мелений перець, потім все змішайте. Обваляйте, заздалегідь випатраний і вимитий карась в суміші борошна.
У досить великій сковороді розігрійте рослинне або оливкове масло. Покладіть в нього підготовлену рибу і обсмажте з двох сторін, перевернувши з боку на бік, до золотистого кольору. Відкладіть обсмаженого карася на час в сторону.
Нагрійте трохи рослинного масла в іншій сковороді. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте її дрібними кубиками. Засипте подрібнену цибулю в сковорідку з гарячим маслом і, помішуючи, підсмажте до розм'якшення овоча.
Додайте в сковорідку до цибулі вершкове масло, заздалегідь вимиті гриби лисички (можна навіть не подрібнювати продукт) і томатну пасту. Ретельно перемішайте все і просмажте кілька хвилин.
Потім засипте в сковороду солодку консервовану кукурудзу. Перемішайте і варіть далі близько 5 хвилин.
Далі приправте вміст сковороди сіллю і чорним меленим перцем. Засипте так само в ємність сушений орегано і пластівці чилі. Перемішайте все і томіть ще близько 1 хвилини. Викладіть підготовлену овочево-грибну масу на красиве блюдо, покладіть поруч смажений кобяйський карась, скибочку свіжого лайма і подавайте до обіднього столу.
Випадкові рецепти