Тофу - сир, який виробляють з соєвого молока. Цей продукт дуже популярний в Японії і Китаї. Його дуже люблять що худнуть дівчата, вегетаріанці і шанувальники азіатської кухні.
Для приготування цієї страви вам потрібен сир тофу. Цей продукт низькокалорійний, майже не містить жиру і вуглеводів. Його отримують шляхом згортання соєвого молока і формують вийшовий сир в м'які блоки. Візьміть один блок сиру тофу, покладіть на кухонну дошку і за допомогою ножа наріжте на кубики розміром приблизно 2 на 2 сантиметри.
Постеліть на столі паперовий рушник, розкладіть на ньому кубики сиру тофу на деякій відстані один від одного. Зверху накрийте другим паперовим рушником і злегка притисніть руками, щоб вібралася зайва волога. Залиште на час.
Тепер займіться приготуванням соусу. Для цього дістаньте чисту мисочку, насипте необхідну кількість кетчупу, киньте трохи цукру, налийте соєвий соус. Також в даний соус потрібно додати такий інгредієнт як олігосахарид. Це низькокалорійний продукт, що складається з харчових волокон, які допомагають травній системі. Його використовують в якості глазурі в кондитерських виробах і для красивої скоринки при термічній обробці м'яса і овочів.
Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через часниківку або натріть на дрібній тертці. Необхідну кількість подрібненого часнику додайте в соус. Ретельно перемішайте.
Насипте кілька ложок крохмалю в тарілку, ретельно обваляйте в ньому кубики сиру тофу. Можна також використовувати борошно або панірувальні сухарі.
Змастіть сковорідку рослинним маслом, поставте на вогонь. Викладіть підготовлений сир тофу. Запікайте на повільному вогні до хрусткої скоринки з усіх боків.
В іншу чисту сковорідку вилийте приготований соус і поставте на вогонь. Мішайте, щоб не підгоріло. Коли соус на краях закипить, додайте смажений тофу. Акуратно перемішуючи, готуйте протягом декількох хвилин. Смажений сир тофу посипте кунжутом і викладіть красивою гіркою в тарілку. Смачного!
Випадкові рецепти