Укр
Рус
Сир Другі страви Корейська кухня

Смажений сир тофу

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

759 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Смажений сир тофу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Японська кухня, Китайська кухня

Дієта: Для схуднення

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Тофу - сир, який виробляють з соєвого молока. Цей продукт дуже популярний в Японії і Китаї. Його дуже люблять що худнуть дівчата, вегетаріанці і шанувальники азіатської кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажений сир тофу" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи12 гр.
  • Калорії165 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви вам потрібен сир тофу. Цей продукт низькокалорійний, майже не містить жиру і вуглеводів. Його отримують шляхом згортання соєвого молока і формують вийшовий сир в м'які блоки. Візьміть один блок сиру тофу, покладіть на кухонну дошку і за допомогою ножа наріжте на кубики розміром приблизно 2 на 2 сантиметри.

Крок - 1
02

Постеліть на столі паперовий рушник, розкладіть на ньому кубики сиру тофу на деякій відстані один від одного. Зверху накрийте другим паперовим рушником і злегка притисніть руками, щоб вібралася зайва волога. Залиште на час.

Крок - 2
03

Тепер займіться приготуванням соусу. Для цього дістаньте чисту мисочку, насипте необхідну кількість кетчупу, киньте трохи цукру, налийте соєвий соус. Також в даний соус потрібно додати такий інгредієнт як олігосахарид. Це низькокалорійний продукт, що складається з харчових волокон, які допомагають травній системі. Його використовують в якості глазурі в кондитерських виробах і для красивої скоринки при термічній обробці м'яса і овочів.

Крок - 3
04

Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через часниківку або натріть на дрібній тертці. Необхідну кількість подрібненого часнику додайте в соус. Ретельно перемішайте.

Крок - 4
05

Насипте кілька ложок крохмалю в тарілку, ретельно обваляйте в ньому кубики сиру тофу. Можна також використовувати борошно або панірувальні сухарі.

Крок - 5
06

Змастіть сковорідку рослинним маслом, поставте на вогонь. Викладіть підготовлений сир тофу. Запікайте на повільному вогні до хрусткої скоринки з усіх боків.

Крок - 6
07

В іншу чисту сковорідку вилийте приготований соус і поставте на вогонь. Мішайте, щоб не підгоріло. Коли соус на краях закипить, додайте смажений тофу. Акуратно перемішуючи, готуйте протягом декількох хвилин.      Смажений сир тофу посипте кунжутом і викладіть красивою гіркою в тарілку. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти